back to top
2024. szeptember 29. 21:17

KezdőlapF1Bár Ricciardót küldték el helyette, Pérez is kilátásba helyezte a visszavonulást

Bár Ricciardót küldték el helyette, Pérez is kilátásba helyezte a visszavonulást

-

Hullámzó teljesítménye miatt az elmúlt két év során Sergio Péreznek kevés nyugta volt a Red Bulltól való menesztését firtató kérdésektől, a mexikói pedig most elismerte, valóban eljátszott annak gondolatával, hogy szerződésének lejárta előtt kiszálljon. Még ha csak néhány másodpercre is.

Daniel Ricciardo menesztése Pérez számára is némi megnyugvást jelenthet, hiszen idén leginkább arról lehetett hallani, hogy az ausztrált léptetheti fel az RB-ből a nagycsapathoz a Red Bull, miután a tavasz végére elillant a mexikói remek szezoneleji formája. Az energiaitalosok gyakran kiszámíthatatlan kaszája végül mégis Ricciardo feje felett suhant, akitől szintén alulteljesítés miatt váltak meg idő előtt. Az Austintól a helyére ülő Liam Lawson személye azonban még ugyancsak jelenthet fenyegetést Pérez számára, amennyiben a hátralévő hat futamon főnökei úgy ítélik meg, hogy Max Verstappen mellett is helyt tudna állni. Hiszen a tartalékpilótai szerepkörbe frissen felléptetett Isack Hadjar, a Forma-2-es tabella jelenlegi második helyezettje már készen áll arra, hogy akár jövőre megejtse F1-es debütálását az RB-nek.

Ricciardo végítélete már az előtt meg volt írva, hogy 2018-ban elhagyta a Red Bullt

Pérez mindeddig határozott válaszokkal állt ellen a jövőjét firtató kérdéseknek, de a spanyol DAZN-nek legutóbbi interjújában szokatlan módon megnyílt, ahogy arról a racingnews365 beszámol.

„Megfordult a fejemben az elmúlt hat hónapban, de csak három másodpercre volt szükségem, hogy meghozzam a döntést – mondta a visszavonulás kérdéséről. – A feladás lenne a legkönnyebb út, de sohasem bocsátanám meg magamnak. Akkor akarom befejezni a karrierem, amikor én úgy döntök, és nem akkor, amikor valaki ezt mondja nekem. Azt tartom a legfontosabbnak, hogy olyan helyzetbe kerüljek, amelyben magam határozhatok a jövőmről.”

„Még nagyon motivált vagyok, élvezem az F1-et és folytatni akarom. Persze elsősorban a szép pillanatokat élvezzük, de idővel megtanuljuk élvezni a rossz pillanatokat is. Jelenleg két évre szóló szerződéssel rendelkezem. Két év hosszú idő, de tudom, hogy a vég egyre közelebb kerül.”

Pérez tavaly kötött kétéves szerződéshosszabbítást a Red Bull-lal, ami 2025-ig biztosítja helyét a csapatnál, már amennyire a Red Bullnál ez garanciát jelent. Valószínűleg a már jelenleg is futó időtartamra gondol, amikor két évről beszél, hiszen a következő szezonon túl még biztosan nem rendelkezik üléssel.

A most 34 éves mexikói mindenesetre nem gondolkodik újabb hosszú távú kontraktusokban, elmondása szerint nem is vágyik arra, hogy veteránstátuszba kerüljön a mezőnyben.

„Azt nem látom magamban, hogy olyan sokáig versenyezzek, mint Fernando [Alonso]. Nem azért, mert ne élvezném, hanem mert fiatal gyerekeim vannak, és sokkal több időt szeretnék velük tölteni. A 24 versenyes naptár nagyon hosszú, de itt leszek még legalább két évig. Annál sokkal tovább viszont már nem látom magam a Forma-1-ben.”

Pérez és felesége, Carola négy gyereket nevelnek Mexikóban.

Sainz és Pérez a baleset után EKG-ra kötve röhögtek azon, hogy az F1 „mekkora egy szar”

 

Friss