2024. március 28. 22:57

KezdőlapF1Schumacher és Vettel újra együtt versenyez

Schumacher és Vettel újra együtt versenyez

-

Mick Schumacher is ott lesz a Bajnokok Tornáján január 28-29-én Svédországban, ahol az egyéni verseny mellett Sebastian Vettelel együtt próbálják elhódítani a Nemzetek Kupáját.

Mick Schumacher 2019-ben már indult a Bajnokok Tornáján Mexikóban, 2022-ben pedig a Balti-tenger jegén is ott volt a mezőnyben. Idén nem alkotott maradandót, az első versenyén Jamie Chadwick búcsúztatta, és a nemzetek kupájában is csak a negyeddöntőig jutottak, ahol az USA-tól kaptak ki.

Vettel ROC veteránnak számít, 2015-ben a bajnokok bajnoka lett, 2007-től 2012-ig sorozatban hatszor nyerte meg Michael Schumacherrel együtt a Nemzetek Kupáját, 2017-ben pedig úgy szerezte meg a németeknek a kupát, hogy csapattársa Pascal Wehrlein ütközött a versenyen.

Mick Scumacher a 2019-es mexikóvárosi Foro Sol-i debütálásakor majdnem megismételte édeaspja sikereit, de Vettellel együtt alulmaradtak a döntőben a Team Nordic versenyzői, Tom Kristensen és Johan Kristoffersson ellen.

A 2023-as Bajnokok Tornája eddig nagyon erős mezőnnyel érkezik. A rallysokat Thierry Neuville valamint Petter és Oliver Solberg képviseli, az F1-es pilótákat pedig Vettel és Schumacher mellett Mika Häkkinen, Valtteri Bottas, David Coulthard, és az Aston Martinhoz igazoló F2-es bajnok Felipe Drugovich próbálja sikerre vezetni. Az indulók közt lesz még „Mr. LeMans” azaz Tom Kristensen, a rallycross világbajnok Johan Kristoffersson, a mostanában az Indycarban versenyző Felix Rosenquist, és a W-series bajnok Jamie Chadwick is.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss