back to top
2024. szeptember 08. 01:22

KezdőlapHírekBesokallt a Hyundai, visszaléptette pilótáját a Litván Rallyról

Besokallt a Hyundai, visszaléptette pilótáját a Litván Rallyról

-

Thierry Neuville több időt szeretett volna tölteni a Hyundai i20 N Rally1-ben, de a csapat váratlanul visszaléptette a gyakorlásnak szánt Litván Rallytól.

A Hyundai Motorsport úgy döntött, hogy visszalépteti Thierry Neuville-t a hétvégi Litván Rallyról. A WRC összetett versenyét 136 ponttal vezető belga pilóta arra szerette volna felhasználni a megméretést, hogy minél több időt töltsön az i20 N Rally1-es autóban még a júliusi Lett- és az augusztusi Finn Rally előtt.

A csapat másik állandó versenyzője, Ott Tänäk megkapta ezt a lehetőséget, ám a hazai versenyén, az Észt Rallyn hatalmasat esett. A pilóta és navigátora sértetlenül megúszta a balesetet, ám ez már nem volt elmondható az i20 N Rally1-es autóról.

A Hyundai Motorsport nem közölte, hogy Neuville visszaléptetése Tänäk balesetének következménye-e, de igencsak egyértelműnek látszik az összefüggés, az okként megjelölt „egyéb elfoglaltság” ugyanis nehezen értelmezhető – hacsak nem a Festival of Speed-en indul, de egyelőre erről nem beszélt a csapat.

Friss