back to top
2024. szeptember 17. 20:37

KezdőlapHírekJonne Halttunen harmadik versenyére készül pilótaként

Jonne Halttunen harmadik versenyére készül pilótaként

-

Jonne Halttunen elsősorban navigátorként szerezte legjobb eredményeit eddigi karrierje során, azonban már két versenyen is indult pilótaként, hamarosan pedig egy újabb ralin áll rajthoz. 

Jonne Halttunen Kalle Rovanpera navigátoraként kétszeres világbajnok lett, de a 38 éves navigátor 2015-ben bemutatkozott pilótaként is a finn Maxell Rallyn, ahol kategóriája 5. helyét szerezte meg Honda Civic-kel Mikko Pajunen navigálásával. 

Nem kevesebb, mint nyolc évet kellett a következő olyan versenyre várni, ahol ismét pilótaként állt rajthoz Halttunen, tavaly az ugyancsak finn Jyvaskyla Talverallin előfutóként indult Toyota Corolla 1600 GT-vel, ekkor Tapio Suominen volt a versenyzőtársa. 

Az idei Lahti Rallyn azonban harmadik versenyén áll rajthoz pilótaként a sikeres navigátor, ahol ugyancsak a Corollával indul ismét előfutóként. Az augusztus 23-24. közötti Historic Eb futamon rajthoz áll Jari-Matti Latvala is egy Celicával, míg a korábban sikeresebb napokat is megélő Jari Huttunen egy Ford Escort MkII-vel indul. Huttunennek ez lesz az első versenye idén. 

A Lahti Rally előnevezési listáján ifj. Érdi Tibor és Kerék István is szerepel.

Friss