back to top
2024. október 01. 15:45

KezdőlapHírekPhilip Geipel a 2024-es bajnok a Mitropa Kupában, a magyar versenyzők még csatában...

Philip Geipel a 2024-es bajnok a Mitropa Kupában, a magyar versenyzők még csatában az ezüstért

-

Philip Geipel nyerte a Mitropa Kupa idei utolsó előtti versenyét, a szlovén Nova Gorica Rallyt, így bebiztosította bajnoki címét. A magyar versenyzők közül több páros is esélyes még az év végi második helyekre. 

Hétvégén Nova Gorica környékén rendezték meg a Mitropa Kupa idei nyolcadik, utolsó előtti futamát. A szlovén verseny a Mitropa Kupa mellett ERT, valamint szlovén nemzeti bajnoki futam is volt. 

Abszolút értékelésben a szlovén Rok Turk – Blanka Kacin páros szerezte meg a győzelmet, a Hyundaijal induló kettős így 1 pontra került az idei szlovén bajnoki címtől. 

A második helyen Mads Ostberg ért célba Citroennel, akinek ezúttal Simone Tempestini navigátora, Sergiu Itu diktálta az itinert, míg a harmadik helyen a szlovén Marko Grossi és Tara Berlot páros ért célba első generációs Hyundaijal. 

A német Philip Geipel és Katrin Becker páros ugyan lecsúszott abszolút értékelésben a dobogóról, a Mitropa Kupa értékelését magabiztosan nyerte, győzelmével pedig bebiztosította az idei bajnoki címet is a Szlovéniában harmadik helyen célba érő honfitársai, Hermann Gassner sr és Karin Thannhauser előtt. 

A hétvégén bár csak ötödik helyen ért célba László Zoltán és Balázs Zsolt, azonban a Mitropa Kupában így is 11 pontra van csupán a második helyezett Gassnertől a harmadik helyet elfoglalva, így a szezonzáró svájci Rally du Valais-n még lehet esélye megszerezni az ezüstös pozíciót is. 

A Historic Mitropa Kupában ugyancsak lehet esélye az év végi második helyre Mang Hubának és Béres “Unicum” Attilának, akik Skoda Favoritjukkal a második helyet szerezték meg Szlovéniában, így csupán 1 pontra vannak a bajnokságban második helyen álló Alois Nothdurftertől. 

A svájci szezonzárót november 9-11. között rendezik. 

A Mitropa Kupa állása
Mitropa Rally Cup
1. Philip Geipel (GER) 334
2. Gaßner Hermann Gassner sr (GER) 254
3. László Zoltán (HUN) 243
4. Mark Skulj (SVN) 188
5. Hadik András (HUN) 188

Mitropa Rally Historic Cup
1. Patrik Hochegger (AUT) 240
2. Alois Nothdurfter (AUT) 200
3. Mang Huba (HUN) 199
4. Klösch Thomas (AUT) 143

A verseny és további magyar versenyzők eredményei itt olvashatóak.

Friss