back to top
2024. szeptember 08. 01:53

KezdőlapORBVelenczei Ádám: „Kiböjtöltük ezt a győzelmet!”

Velenczei Ádám: „Kiböjtöltük ezt a győzelmet!”

-

Gyakorlatilag tökéletes versenyt futott Székesfehérváron Velenczei Ádám és Vászna Zsolt, a páros jelentős előnnyel győzött az ORB negyedik futamán, ám az utolsó szakaszra azért maradt némi izgalom.

Két év után nyert ismét ORB-futamot Velencezi Ádám, aki a 2022-es Dunakanyar Rally után a Székesfehérvár Rallyn pezsgőzhetett ismét a célban. Vászna Zsolttal már a második szakasz után az élre állt az öt év után ismét aszfalton megrendezett versenyen, és végül 22.8 másodperc előnnyel szerezte meg a győzelmet Német Gábor és Németh Gergely, valamint közel két perc előnnyel a harmadik helyen záró Osváth Péter és Májer Dávid előtt.

„Már az első napot igyekeztünk megnyomni, ugye akkor volt a hosszabb gyors – értékelt a a célban a RallyCafénak Velenczei Ádám. – Sikerült, hibamentesen tudtunk menni, míg az ellenfelek ezt nem mondhatták el magukról, hiszen Mixiék defektet kaptak, míg Frici nekiment egy betontömbnek. Ezután sem dőlt el semmi, hiszen nyolc másodpercre voltak Gabiék, de ők másnap hibáztak egyet, így alakult ki a mintegy huszonöt másodperces előnyünk, amit csak be kellett osztani a végére.”

Velenczei Ádám
Fotó: Velenczei Ádám

Miután az üldöző Német Gábor a vasárnapi második szakaszon megforgott egy lassítóban, a Velenczei, Vászna páros ha nem is poroszkált a gyorsokon, de érezhetően a biztonságot tartotta szem előtt, és kockázatmentesen ment végig a hátralévő hat szakaszon.

„Nehéz volt, mert nem a saját tempónkban mentünk, hanem annál egy kicsit lassabban – mondta erről a helyzetről Velenczei Ádám. – Mondják, hogy ez mindig veszélyes, és tényleg az, nem voltunk még ilyen helyzetben, most fordult elő velünk először. Nyilván legközelebb már ez is menni fog, de most nagyon nehéz volt, talán annál is nehezebb, mintha végig harcolni kellett volna az első helyért.”

Velenczei Ádám
Fotó: Velenczei Ádám

Izgalom azért így is maradt, a power stage-en kicsit megállt az ütő Velenczeiékben.

„Egy kanyarban megütötte egy kő a kereket, szerencsére nem lett semmi bajunk, de egy pillanatra azt hittem, ennyi volt, mert defektet kaptunk – elevenítette fel a drámai pillanatot Velenczei. – De beértünk, aminek nagyon örültünk, 2022-ben nyertünk utoljára, kiböjtöltünk ezt a a győzelemet, és ráadásként visszajöttünk a bajnoki címért folytatott csatába is. Szeretjük nagyon ezeket a pályákat, a Rally Túrában itt mentünk először, nyertünk is itt versenyt, most már ráadásul kétszer is, mindig jó érzésekkel jövünk ide vissza!”

Friss