back to top
2024. október 18. 03:56

KezdőlapORBNagyon sikeresen szerepelt Székesfehérváron a PSZA Motorsport népes csapata

Nagyon sikeresen szerepelt Székesfehérváron a PSZA Motorsport népes csapata

-

Sikeresen teljesítette a Székesfehérvár Rallyt a PSZA Motorsport csapata, több nagyszerű eredménnyel térhettek haza.

„Igazi nyári hőség fogadott minket Székesfehérvár környéken, de ez sem tudta meggátolni csapatunkat a jó szerepléstől. Pedig az elején nagyon féltettük versenyzőinket és szervizeseinket, hogyan fogják bírni ezt a nagy hőséget, de azt gondolom mindenki nagyon tisztességesen helyt állt” – kezdte hétvégi futam értékelését Szabó Árpád, majd rátért az eredményekre. „ORB3-ban két párosunk indult, amiből sajnos Kosztolányi Laciék nem lehettek ott a célban, váltó probléma miatt kellett kiállniuk. Faragó Istvánék viszont ott voltak és kategória ötödik helyen végeztek.

Fotó: Sári Péter

ORB2-ben minden párosunk célba ért, Tellér Antiék negyedikek lettek az RC4-ben, Furák Ádiék nyertek, bár az ellenfeleik sajnos kiestek, míg Endrődi Laci a P12 hatodik helyén zárta a futamot. Mellettük Baksai Laciék számára a csapatunk biztosította a szervizhátteret. Laci nagyszerűen ment, bár egyszer lenyúltak értük fentről, de ez sem vesz el a teljesítményükből, hiszen az abszolút második helyen végeztek, amivel átvették a pontverseny vezető helyét, ezért is nagyon várjuk a győri versenyt, ami, ha jól sikerül a fiúk közel kerülnek az abszolút bajnoki címhez.

Fotó: Sári Péter

A Historic mezőnyében három párosunk indult és mindhárman ott voltak a Historic abszolút első öt helyén. Az abszolút harmadik helytől, Szombathelyi, Csukovics, Zsolna sorrendben a PSZA csapata töltötte ki a dobogót. Ez nagyszerű látvány volt, rég nem emlékszünk hasonlóra. Büszkék vagyunk mindhárom párosra, főleg azért is, mert ebben a melegben a Zsigulikat féltettük a legjobban.

ORB-ben két Peugeot-os párosunk volt, Zagyva Lajos és Dorka, akik ezúttal külön kocsival mentek. Lajos célja az volt, hogy megleckéztesse a fiatalokat a hazai versenyen, ám 2.3 másodperccel lecsúszott a győzelemről. Végig nagyon keményen küzdött, ám Czékmány Norbinak jobban jött ki a lépés. A Power Stage is nagyon mutatja, hogy ha az élmezőnyben szeretnél autózni nagyon keményen kell nyomni a gázt. Dorkáék is nagyon jól mentek, több gyorsaságin sikerült megvernie férfi társait és kimondhatjuk, versenyről versenyre egyre előrébb jár az úton. Bízom benne, hogy a következő versenyen is hasonlóan jól fognak szerepelni.

Fotó: Sári Péter

ORC-ben Tóth Barnabás és Kiscsatári Imre mentek és sikeresen célba is értek. Imi bácsi régen ült versenyautóban, de ez semmit nem von le a teljesítményéből, hiszen a P13 második helyén zárt a Honda motoros Zsigulival, míg Barnabásék egyedül voltak a kategóriában, ezért őket az ORC abszolútban értékelték, ahol ötödik helyen zártak.

Fotó: Sári Péter

Nagyon nehéz versenyen vagyunk túl, szeretnék gratulálni minden párosunknak. Mind a csapat, mind pedig a szervizes fiúk kiemelkedő munkát végeztek, azt láttam mindenki arcán, hogy maximálisan elégedett volt.”

Friss