back to top
2024. szeptember 17. 16:08

KezdőlapORBZagyva Dorka Győrben felkészült a WRC edzőtáborára

Zagyva Dorka Győrben felkészült a WRC edzőtáborára

-

A WRC női versenyzőket fejlesztő programjába bekerülő Zagyva Dorka a II. WHB Győr Rallyn már azzal az autóval ment végig, amellyel az M-Sport krakkói központjában is tesztel.

Amint arról korábban beszámoltunk, Zagyva Dorka bekerült a WRC női versenyzőket fejlesztő programjába. A promóter 15 pilótát választott ki, akik közül a szeptember 16–18-ai lengyelországi edzőtábor után három a Közép-Európa Rallyn állhat rajthoz, majd a legjobb teljesítményt nyújtó versenyző jövőre egy teljes szezont teljesíthet a Junior WRC-ben.

Zagyva Dorka kedden bemutatta a Ford Fiesta Rally3-as autóját, amellyel majd Krakkóban, az M-Sport központjában is meg kell mutatnia a tudását, pénteken pedig már édesapjával, Zagyva Lajossal együtt ott volt a II. WHB Győr Rally rajtceremóniáján, amelyet leginkább az autó megismerésének szánt. Dorka végigment a versenyen, az abszolút 24. helyen zárt, a céldobogónál pedig meg is osztotta velünk a tapasztalatait.

„Rendkívül érdekes volt a verseny, és nagyon sokat tanultam – mondta Zagyva Dorka. – Sikerült megtalálni egy kifejezetten jó beállítást, ami a kezemre áll, és talán elkezdtem rájönni, hogyan viselkedik az összkerekes autó. Ez a legnagyobb különbség, hiszen a Peugeot csak elsőkerekes, és teljesen máshogyan kell kezelni a kettőt. Nagyjából már hozzászoktam, persze nem tökéletesen, maguk az idők sem voltak tökéletesek, de szépen fokozatosan sikerült javítanunk.”

Zagyva Dorka, Zagyva Lajos
Fotó: Zagyva Dorka Racing

A lényeg azonban ezúttal nem feltétlenül a helyezés volt, hanem az autó minél jobb megismerése.

„Elképesztően sokat számított, hogy végigmentünk a versenyen, épp azért jöttünk el, hogy ezzel az autóval is legyen tapasztalatom, mire kimegyek Krakkóba, és ne érjen váratlanul semmi – tette hozzá Dorka. – Minden szakasz izgalmas volt, kettő tetszett kevésbé, Kisgyónbányával és Bakonybéllel nem tudtam összebarátkozni, de az összes többi fantasztikus volt.”

Zagyva Dorka vasárnap utazik Krakkóba – a célja természetesen az, hogy a három kiválasztott egyikeként térjen haza csütörtökön.

Friss