back to top
2024. június 21. 22:12

KezdőlapRXAntal István meglepte Benyó Mátét a Rabócsiringen

Antal István meglepte Benyó Mátét a Rabócsiringen

-

A rallycross ob harmadik versenyhétvégéje két kvalifikációs futammal kezdődött a Rabócsiringen. A Supercars kategóriában némi meglepetésre Antal István vezet.

Már a hivatalos edzéseken látszott, hogy nem a favorit Benyó Máté lesz a leggyorsabb ezen a hétvégén: az első gyakorláson az Audival induló Antal István is megelőzte őt, a Renault Megane-nal visszatérő Wieszt Jankó pedig mindkét edzésen a legjobb időt futotta. A magyarázat az Eb szereplésben keresendő, Benyó Máté az ott használt Hoosier gumikat teszteli a pünkösdi hétvégén, emiatt ér körbe lassabban a Peugeot a megszokottnál.

A kvalifikációs futamokat Antal nyerte, az elsőt Wieszt és Benyó előtt, a másodikat pedig Benyó és Pál Krisztián előtt. A második futamon Wieszt csak három kört fejezett be. A kategória negyedik és ötödik helyén Pál Krisztián és a mindkét kvalifikáción negyedik Kotán Péter áll holtversenyben 80-80 ponttal.

foto: Kotán Kristóf

A négyautós összevont STC+2000 és Super1600 kategóriában Kaczor Levente fejezte be az élen a napot, Papp Lajos, Kovács Sámuel és Nagy Benjámin a további sorrend a két futam után. Itt Kovács az, aki szintén az Eb-re készül és Hossier abroncsokkal versenyez. STC-2000-ben szokás szerint Roman Castoral vezet.

A CrossCar kupában Csuti Kristóf és Néveri Konrád osztozott az első és második helyeken, így holtversenyben várják a vasárnapot. A Magyar Kupában Szabó Bulcsú nyerte az első két kvalifikációt, a hibrid Suzukik mezőnylben pedig Held Zoltán és Turán Lotti áll az élen pontegyenlőséggel.

foto: Kotán Kristóf

AZ MX5 Kupában Gáspár Csaba, az Astra Kupában Kisharsányi nyerte a vasárnapi kvalifikációkat, a junioroknál Kaldenekker Norbert egy első és egy második hellyel előzi meg az első futamon győztes, de a másodikon csak harmadikként célba érő Szabó Bencét.

Hétfőn a fennmaradó kvalifikációs futamokat, az elődöntőket és a döntőket rendezik a Rabócsiringen.

foto: Kotán Kristóf

 

 

Friss