back to top
2024. július 04. 21:46

KezdőlapTEREPRALLYAl-Attyiah nagyot léphet az újabb világbajnoki cím felé

Al-Attyiah nagyot léphet az újabb világbajnoki cím felé

-

Vasárnaptól a Desafio Ruta 40-nel folytatódik a Tereprally-világbajnokság. Az Argentínában rendezett fordulóra a pontverseny élén álló Nasser Al-Attyiah mellett a toyotás riválisok neveztek, egy újabb sikerrel a katari versenyző nagyon közel kerülhet a címvédéshez.

Sem a bajnokság második helyén álló Carlos Sainz, sem az ötödik Guerlain Cicherit, sőt a hatodik Guillaume De Mévius sem nevezett a vilábajnokság utolsó előtti versenyére. A Prodrive Hunterrel induló 112 pontos Al-Attyiahnak így a 79 pontos Yazeed Al Rajhi, és a 76 pontos Lucas Moraes lesz a legnagyobb ellenfele, hiszen reális esélyük már csak nekik van, hogy megszorongassák a címvédőt, aki nyert már ezen a versenyen.

Attiyah
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A vasárnap kezdődő hatnapos Desafio Ruta 40-et 2010-ben hívták életre, a június 1. és 7. között zajló futam a 12. esemény lesz. Az Argentinát átszelő rally a dél-amerikai Dakarok örököse, változatos tereppel várja a versenyzőket.

A vasárnapi prológot követően öt szakasz vár az indulókra, a napok között három bivakot építenek fel, Cordoba, San Juan és La Rioja mellett. A prológon Cordoba körül egy 17 kilométeres szakaszt kell teljesíteni, majd hétfőn már 381 kilométeresre nő a kör, és megjelenik a homok is a pályán, igaz csak 2 százaléknyi. Kedden 423 kilométeres szelektívvel és 301 kilométer összekötővel vezet az út San Juanba, majd szerdán San Juan körül jelölték ki a 341 kilométeres vegyes talajú pályát. Csütörtökön irány La Rioja, a 421 kilométeres szelektív 10 százaléka dűne lesz, ami tovább nehezíti a versenyzők dolgát. A zárónap a szokásokkal ellentétben nem lett rövid, 301 kilométer összekötő és 218 kilométer szelektív vezeti vissza a mezőny Cordobába.

A motorosoknál a megszokott nagy csata várható, a bajnokságot vezető Ross Branch és üldözői Adrien van Beveren, Ricky Barbec és Pablo Quintanilla is ott lesz Argentinában.

Desafio Ruta 40 2024
foto: Desafio Ruta 40

Friss