back to top
2024. június 21. 22:06

KezdőlapTEREPRALLYAl-Attiyah akkor nyert szakaszt amikor a legjobban kellett

Al-Attiyah akkor nyert szakaszt amikor a legjobban kellett

-

A Desafio Ruta 40 utolsó előtti szakaszát Nasser Al-Attiyah nyerte és ezzel átvette a vezetést az összetettben. A Prodrive pilótával csak Yazeed Al Rajhi tartott lépést, a többiek nagyon kikaptak. A motorosknál ismét Honda 1-2-3 született.

Nasser Al Attiyah és Yazeed Al Rajhi más dimenzióban autózott a negyedik speciálon, a harmadik helyezett Baciuska bő negyedórával volt lassabb náluk, a következő Ultimate kategóriás autó pedig a negyedik Halpern Minije volt.

Nasser Al-Attyiah
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A vb első két helyezettjének csatája már az elején eldőlt, 36 kilométernél már 2 perc feletti előnyt gyűjtött Al-Attiyah. Aztán 40 kilométernél megelőzte az elsőként rajtoló Quinterót, a második ellenőrzőpontnál – 88 kilométernél-, pedig már 4 percnél is messzebb volt Al Rajhitól. A szaúdi toyotás a végére gyorsított, de így is Hunter gyári pilótája került ki győztesen a csatából és szerezte meg a prológ sikert követő második győzelmét. Al Rajhi még 10 másoperc büntetést is kapott, így a végére 3′08″ választotta el őket egymástól, ezzel Al Attiyah 47 másodperccel ragadta magához az összesített vezetést.

Frissítés: A táborban megbüntették Nasser Al-Attyiah-t a csapat biztonsági felszereléseinek hiánya miatt, a zárónapon így Al Rajhi 13 másodperces előnnyel indul az összetettben.

Seth Quintero
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A nap vesztese Seth Quintero volt, a harmadik szakasz győztesen többször is vesztegelt, gyakorlatilag véget ért a versenye. Lucas Moraes sem járt sokkal jobban, a felfüggesztés hibája miatt több mint egy óra hátránnyal ért célba.

A motorosoknál Tosha Schareina lemásolta Al-Attiyah teljesítményét, a prológon aratott sikerét követően megszerezte második győzelmét a héten. Mindössze 7 másodperccel volt gyorsabb Ricky Brabecnél, így ha nem történik meglepetés a zárónapon, Schareina az egyetlen versenyző, aki holnap elrabolhatja a végső győzelmet Brabec elől, bár ehhez 1′27″-t kell behoznia. Ráadásul Brabec három perccel a spanyol mögött indul az utolsó szakaszon. A csütörtöki 391 kilométeres speciálon a harmadik helyet Adrien van Beveren 57 másodperccel szerezte meg, a negyedik Ross Branch 3 perc feletti hátránnyal ért célba.

A zárónapon La Riojából Cordobába tér vissza a mezőny, a mért szakasz 218 kilométer lesz.

Daniel Sanders
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

 

Friss