back to top
2024. szeptember 19. 02:54

KezdőlapWRCA Hyundai Motorsport nemcsak a pályán feszegeti a határokat

A Hyundai Motorsport nemcsak a pályán feszegeti a határokat

-

A Hyundai Motorsport csapatfőnöke, Cyril Abiteboul elárulta, hogy a határokat feszegetve igyekeznek fejleszteni Rally1-es autójukat. 

A Hyundai Motorsport komoly teljesítmény növekedést ért el a legutóbbi versenyeken a Rally1-es autóval, azonban Cyril Abiteboul szerint még további javulás szükséges, hogy utolérjék a Toyota autóit. 

Az idei WRC szezont a Toyota dominálja, hiszen kilenc versenyből heten a Yaris Rally1-gyel tudtak az élen zárni, Sébastien Ogier háromszor, Elfyn Evans és Kalle Rovanpera pedig kétszer. A japán gyártón kívül Ott Tanak az M-Sporttal, és Thierry Neuville a Hyundaijal tudott egy-egy futamot nyerni. 

A koreai gyártó a Szardínia Rally előtt szerződtette Francois-Xavier Demaisont technikai igazgatónak, és a korábban a Volkswagent is domináns csapattá tevő szakemberrel komoly fejlesztés kezdődött az i20 Rally1-es autókon. 

A fejlesztések pedig az észt és finn versenyeken is meglátszódtak, hiszen Thierry Neuville korábban nagyon tartott a gyors versenyektől, azonban mindkettőn második helyen tudott zárni. 

“Azt követően, hogy sikeresen szerepeltünk Finnországban, a tavalyi hármas győzelem után magabiztosan várjuk az Akropolisz Rallyt – mondta Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatvezetője. – Teemu Suninen a Finn Rallyn megmutatta, hogy mennyit javult az autónk versenyképessége a gyors versenyeken, Thierry Neuville eredményei pedig mutatják, hogy egyre közelebb kerülünk céljainkhoz. A határokat feszítve igyekszünk fejleszteni az autót, és próbálunk közelebb kerülni a Toyotához. Görögországban az álmunk, hogy megismételjük a tavalyi hármas győzelmet, de minimum a legjobb ötben szeretnénk zárni mindhárom autónkkal.” 

A Hyundai 67 pontos hátránnyal várja az Akropolisz Rallyt a gyártók bajnokságában a Toyota mögött. 

Friss