back to top
2024. október 06. 00:27

KezdőlapWRCTökéletes a hómennyiség Svédországban, azonban a versenyzők mégsem örülnek

Tökéletes a hómennyiség Svédországban, azonban a versenyzők mégsem örülnek

-

Igazi téli körülmények várják a Svéd Rally mezőnyét a hétvégén, azonban a versenyzők így is aggódnak, mivel a talaj túlságosan laza, így gyorsan murvássá válhatnak a szakaszok. 

A Svéd Rally előtt igazi téli hőmérséklet uralkodott Umea térségében, sok hó esett és mínusz 10 fok körül volt a hőmérséklet. Ennek ellenére nem igazán örülnek a versenyzők, mivel arra lehet számítani, hogy az autók könnyedén letisztítják a laza havat az utakról, így főleg a délutáni versenyre murvássá válhatnak, így pedig gyorsan kieshetnek a szögek a gumikból. 

“Helyenként már a pályabejárás után murvásak lettek a pályák – mondta Elfyn Evans a Dirtfishnek a pályabejáráson tapasztalt körülményekről. – Nem tudom, hogy hány autó haladt már át a pályákon, de néhol már most eltűnt a hó.” 

Thierry Neuville szerint a pályák második teljesítése igazán nehéz lesz. 

Svéd Rally 2024 – Minden infó egy helyen

“A pályák második teljesítésénél mindenki küzdeni fog – mondta Thierry Neuville, aki szerint, ha pénteken havazás lesz, az elöl indulóknak nem lesz könnyű dolguk. – Szerintem a mögöttem rajtoló Elfyn Evans és Ott Tanak sem lesz sokkal boldogabbak nálam a pénteki friss hó miatt, azonban a szervezők, ha a mezőny előtt kissé letakarítanák az utat hóekével, az sokkal egyenlőbb feltételeket biztosítana.” 

Míg Ott Tanak is támogatja a friss hó letakarítását, Esapekka Lappi egyáltalán nem örülne neki. 

“Ha nem igazán takarítanák le a friss havat pénteken, az nagy előny lenne számomra – mondta a finn versenyző, aki nyolcadikként indulva kitudná használni jobb rajthelyét. – Szóval én nem szeretném szorgalmazni a takarítást.” 

Pénteken több centi friss hó várható az egész napos havazás eredményeként, a friss hóban pedig az elsőként indulóknak kellene takarítani az utakat.

Friss