back to top
2024. július 07. 23:05

KezdőlapWRCFourmaux direkt nem ment gyorsan a portugál Power Stage-en, de taktikája végül...

Fourmaux direkt nem ment gyorsan a portugál Power Stage-en, de taktikája végül nem jött be

-

Adrien Fourmaux, az M-Sport versenyzője a Portugál Rallyn próbált taktikázni, hogy Sébastien Ogier is megelőzze a bajnokságban, azonban végül ezt nem sikerült elérnie. 

Adrien Fourmaux a Portugál Rally után a világbajnokság negyedik helyén áll, az ötödik versenyen megelőzte őt Ott Tanak, de szerette volna, ha Sébastien Ogier is ezt tette volna. 

“Egy helyet visszaestünk a bajnokság Portugália után, de még így is egy világbajnok és két korábbi második helyezett áll előttünk – mondta Adrien Fourmaux a belga RTBF csatornának. – Határozottan úgy érzem, hogy a világbajnoki dobogóért harcolunk. Szerettük volna, ha Sébastien Ogier is megelőz minket, mert úgy Szardínián még eggyel jobb helyről indulhattunk volna. A Power Stage-en pont ezért nem támadtam, és ha ő picivel gyorsabb lett volna, akkor pontszámban utolért volna, így Olaszországban ő indult volna előttem.” 

Végül ezt nem sikerült elérnie Fourmauxnak, csak két pontot szerzett Ogier, így az M-Sport versenyzője 1 ponttal még megelőzi a nyolcszoros világbajnokot. 

Fourmaux elégedett a Portugál Rallyn mutatott tempójával

“Úgy érzem, hogy a tempóm nagyon versenyképes, ezért eredetileg Portugáliában is szerettem volna dobogóra állni, ami végül nem sikerült, ezért másik taktikát próbáltunk kitalálni, azonban ez sem jött be. Tudom, hogy miben kell még fejlődni, és ezt is igyekszem elérni.” 

Friss