back to top
2024. július 07. 20:42

KezdőlapWRCMichéle Mouton 50 év után, év végén visszavonul

Michéle Mouton 50 év után, év végén visszavonul

-

A WRC történetének legeredményesebb női versenyzője, Michéle Mouton bejelentette, hogy 2024 végén visszavonul. A francia legenda 2010 óta az FIA WRC Biztonságért felelős csoportjának vezetője. 

Michéle Mouton, aki a női versenyzők között a legeredményesebb tudott lenni a WRC-ben, négy versenyt megnyerve és további öt versenyen a dobogón célba érve 1982-ben érte el legjobb év végi helyezését, amikor Walter Röhrl mögött és Hannu Mikkola előtt a világbajnokság második helyén zárt. 

A francia legenda 2010 óta az FIA Biztonságért felelős csoportjának vezetőjeként dolgozik, azonban a Portugál Rally Fafe szakaszán bejelentette, hogy az év végén befejezi munkáját. 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

World Rally Championship (@officialwrc) által megosztott bejegyzés

„Ez nagyon különleges, mert az emberek integettek a szakaszon, mi pedig megálltunk köszönetet mondani nekik – mondta a portugál versenyen Michéle Mouton. – Csodálatos ilyen emlékeket szerezni és ilyen támogatást kapni. Nagyon megindító. Tettem a dolgom és nagyon boldog vagyok. Az élet folytatódik. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a támogatást. Remélem, hogy továbbra is valami hasonlót fogok csinálni, de a WRC-ben úgy döntöttem, abbahagyom. Ez az 50. évem 1973 óta, 1973-ban kezdtem, és majdnem 73 éves vagyok.”  

Friss