back to top
2024. július 07. 11:53

KezdőlapWRCLatvala szerint nagyobb érdeklődést jelenthet a Szardínia Rally kompaktabb formátuma

Latvala szerint nagyobb érdeklődést jelenthet a Szardínia Rally kompaktabb formátuma

-

A Szardínia Rallyn egy új versenyformátum mutatkozik be, a mindössze 48 órás WRC-futam Jari-Matti Latvala szerint tovább fenntarthatja az érdeklődést a verseny iránt. 

A Szardínia Rally első és utolsó szakasza között mindössze 48 óra fog eltelni, amivel egy új versenyformátum mutatkozik be.

Jari-Matti Latvala szerint a rövidebb, tömörebb versenynek köszönhetően tovább izgalmas maradhat a rendezvény, ami nagyobb érdeklődést jelenthet a szombati napra is. 

Szardínia Rally 2024 – Minden infó egy helyen

“Tavaly már javasoltak hasonló versenyformátum kipróbálását, de akkor még nem lett jóváhagyva – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke a Rallit.fi oldalnak. – Idén Szardínián ki lehet próbálni ezt a formát is, mely szerintem nagyon izgalmas. Egy ilyen kompaktabb versenyforma tovább fenntarthatja az érdeklődést, mert bár pénteken és vasárnap így is nagy volt az érdeklődés az idei versenyeken, most a szombatra is nagyobb figyelem hárulhat. Ráadásul pénteken csak négy szakasz lesz arra, hogy mindenki megpróbáljon jobb rajthelyet kiharcolni szombatra, ezért a lehető leggyorsabban meg kell találni a jó tempót.” 

A verseny nehéz szakaszainak teljesítését tovább nehezíti, hogy egyik nap sem lesz déli szervizelési lehetőség. 

Friss