back to top
2024. június 27. 19:47

KezdőlapWRCA WRC-történelem egyik legfontosabb szerződése került aláírásra szombaton

A WRC-történelem egyik legfontosabb szerződése került aláírásra szombaton

-

Az egyik, ha nem a legfontosabb szerződését írta alá szombaton a WRC Promóter és Szaúd-Arábia, aminek köszönhetően a Közel-Keleti osrzág 2025-ben csatlakozik a világbajnoksághoz. 

Évek óta várható volt, hogy Szaúd-Arábia csatlakozik a WRC-hez, és ez a várakozás szombaton ért véget. 

A közel-keleti ország azonban más versenyekhez hasonlóan nem 1-3 éves szerződést kötött, hanem 10 éveset, ami jól mutatja, hogy mennyire kiemelten fontos szerződés került aláírásra, valamint, hogy mennyi pénzt fizethetett Szaúd-Arábia a WRC-futamrendezésért. 

“2025-től az F1, a Formula-E és a Dakar mellett már WRC-futamnak is helyet adhatunk Szaúd-Arábiában” – mondta Khalid bin Sultan Al-Abdullah Al-Faisal herceg, a Szaúdi Autó – és Motorsport Szövetség elnöke. 

Fotó: WRC

“Több, mint egy évtized telt el azóta, hogy utoljára a Közel-Keleten járt a WRC mezőnye – mondta Mohammed bin Sulayem, az FIA elnöke. – Nagyon jól ismerem a régió kihívásait, amivel a versenyzőpárosok szembesülnek 2025-től.” 

Szaúd-Arábia az utóbbi években nagyon sok pénzt költött arra, hogy a legnépszerűbb sportágak ellátogassanak az országba, elég csak a labdarúgásra, vagy a Forma-1-re, vagy a Dakarra gondolni. 

A hírek szerint Szaúd-Arábia a következő tíz évben a WRC-szezon záró versenye lesz, míg a Japán Rally az utolsó előtti futam.

Friss