back to top
2024. június 30. 20:13

KezdőlapWRCLoriaux: Inkább számítottunk második helyre, mint győzelemre Szardínián

Loriaux: Inkább számítottunk második helyre, mint győzelemre Szardínián

-

Christian Loriaux, a Hyundai Motorsport programmenedzsere bevallotta, nem számítottak arra, hogy a Szardínia Rally utolsó szakaszán Ott Tanak letudja dolgozni hátrányát Sébastien Ogier mögött. 

Chriastian Loriaux, a Hyundai Motorsport programmenedzsere vett részt a Szardínia Rally utáni sajtótájékoztatón, ahol beismerte, hogy inkább Ott Tanak második helyét látták elérhetőnek, sem mint a győzelmet. 

Végül azonban Sébastien Ogier defektje miatt Ott Tanak ledolgozta hátrányát és 2 tizedmásodperc előnnyel nyerni tudott. 

Elképesztő fordulat Szardínián! Tanak első idei győzelmét szerezte!

„Az utolsó szakasz rajtja előtt nem gondoltuk volna, hogy meg tudjuk nyerni a Szardínia Rallyt – mondta Christian Loriaux. – A délelőtti első két pályán Ott Tanak és Thierry Neuville is jó időket értek el, és Ott sok időt ledolgozott hátrányából Sébastien Ogier mögött, ezáltal egy kis nyomást tudott gyakorolni rá. Az utolsó szakasz előtt meglévő 6.2 másodperces hátrányt már lehetetlennek tűnt behozni az utolsó 7.1 km-en. Két kilométerre a céltól elkezdtünk beszélgetni a csapattal és mondtuk egymásnak, hogy vége, második helyen zár Ott. Amikor láttam Sébastien idejét, nehezen tudtam elhinni, hogy meg lett a győzelem. Kicsit szürreális volt, de fantasztikus! Ez elég kegyetlen fordulat volt Seb számára. De összességében ez még mindig egy verseny, ahol van győztes és vesztes. Amikor két pilóta két tizeden belül ér célba 300 km után, nem mondhatod, hogy az egyik jobb, mint a másik, mert olyan kicsi a különbség. Mindkét versenyző nagyon jól vezetett a hétvégén.” 

Ott Tanak az idei évre tért vissza a Hyundai csapatához, és az első négy verseny még nagyon nehezen indult számára, Portugáliától azonban érződött, hogy magasabb fokozatra tudott váltani.  

„Nagyszerű hétvége volt ez a Hyundai számára, Ott számára pedig fantasztikus a győzelem. Az elmúlt két verseny jót tett neki. Három rallyval ezelőtt még komoly hátrányban volt a bajnokságban. Én személy szerint azt hittem, hogy tovább tart, amíg visszatér a győzelemre esélyesek közé, de két murvás verseny után visszatért.” 

Az egyéni világbajnokságot Thierry Neuville egyaránt 18 pont előnnyel vezeti Ott Tanak és Elfyn Evans előtt. 

Friss