back to top
2024. július 02. 15:13

KezdőlapWRCMillener csak egy negatív dolgot talált a megújított Szardínia Rallyn

Millener csak egy negatív dolgot talált a megújított Szardínia Rallyn

-

Az idei Szardínia Rally rendhagyó módon csupáén 48 óra leforgása alatt lett megrendezve, az újítás pedig elnyerte Richard Millener, az M-Sport csapatfőnökének tetszését. 

A szervezők egy új versenyformátumot mutattak be az idei Szardínia Rallyn, ami a 2025-ös WRC-szezon során több versenyen is megfigyelhető lesz. Ez az újítás, hogy a pénteki első és a vasárnapi utolsó szakasz között mindössze 48 óra telt el. A versenytáv is változott a rövidebb formátummal, a szabályok által előírt 300 km körüli versenytáv helyett csupán 260 km-t kellett a versenyzőknek időmérés mellett megtenni. 

A WRC egyik gyártója a Forma–1-be tart?

Richard Millener tetszését elnyerte az új versenyformátum. 

“Természetesen nem szeretném, ha minden verseny rövid lenne, de az idei Szardínia Rallyn kiderült, hogy nem muszáj 300 km-t versenyezni, azért, mert a szabályok ezt írják elő – mondta az M-Sport csapatfőnöke. – Szerintem ez egy fantasztikus verseny volt a rövid távval is. Beszéltem más csapatokkal, szervezőkkel és más résztvevőkkel is. Szerintem ez a verseny jó példa arra, hogy az újítás jó dolgot is eredményezhet. Szerintem, senki sem gondolja azt, hogy ez a verseny rossz lett volna.” 

Millener azonban egy dolgot javítana. 

“Azt gondolom, hogy a szombati versenynap túl hosszú volt. Ez pedig azért alakult így, mert a pályák két gyorsasági szakaszonként ismétlődtek. E nélkül pár órával még lehetett volna rövidebb a nap. Elképzelhető, hogy ez azért alakult így, mert nem volt elég sportbíró a versenyen, ezen azonban azt hiszem, hogy együttes erővel tudunk segíteni a jövőben.” 

Friss