back to top
2024. június 28. 02:02

KezdőlapWRCKatsuta Lengyelországban melegít be a következő két gyors WRC-futamra

Katsuta Lengyelországban melegít be a következő két gyors WRC-futamra

-

Takamoto Katsuta egyike azon versenyzőknek, akik először fognak indulni a Lengyel Rallyn, éppen ezért inkább a lett és finn versenyekre való felkészülésre fog koncentrálni versenykörülmények között. 

A Lengyel Rally 2017 után tér vissza a WRC-naptárba, így az idei mezőnyben többen is lesznek, akik először indulnak majd ezen a gyors versenyen. Ilyen versenyző Takamoto Katsuta is, aki hét évvel ezelőtt bár indult már WRC2-es futamokon R5-ös Forddal, még csak tanuló éveinek elején járt a Toyota junior programjában. 

19 gyorsasági szakasz vár a Lengyel Rally mezőnyére

A japán versenyző így először áll rajthoz a Lengyel Rallyn, így a számára új versenyen elsősorban a a lett és finn versenyekre fog készülni. 

„Izgatott vagyok az első Lengyel Rallym előtt – mondta Takamoto Katsuta. – A múlt heti, verseny előtti tesztem volt az első ízelítő a lengyel murvás utakon, de minden jól ment. A szakaszok kicsit hasonlítanak Észtországhoz: nagyon nagy a tempó, néhány pálya pedig kissé puha felületű. Nagy kihívás lesz, de szeretem az ilyen rallyt, ezért már nagyon várom. Mivel ez lesz az első lengyel versenyem, így néhány korábbi év belső felvételét néztem meg. Azok a versenyzők, akik már régen szereztek tapasztalatot ezen a versenyen talán előnyben lesznek, de igyekszem a legjobb tudásom nyújtani. Remélem, jó érzés lesz az autóban ülni és egy stabil eredményt érek el, miközben a lett és finn versenyekre készülök, ahol komolyabb céljaim lesznek majd.” 

Ogier megcélozhatja harmadik győzelmét a Lengyel Rallyn – Nevezési lista

A Lengyel Rallyn 19 gyorsasági szakaszt és 303.16 km versenytávot kell a mezőnynek teljesíteni. A hétvége során néhány zápor könnyítheti meg elviselni a nyári kánikulát. 

Friss