back to top
2024. június 28. 01:48

KezdőlapWRCNyolc év után ismét dobogóra állna Lengyelországban Evans

Nyolc év után ismét dobogóra állna Lengyelországban Evans

-

Elfyn Evans némi tapasztalatot már tudott gyűjteni a Lengyel Rallyról a múltban, nyolc éve már dobogóra is tudott állni a WRC2-ben, ezt pedig idén a Rally1-es Toyotával ismételné meg. 

Az idei Lengyel Rally 2017 után tér vissza a WRC-naptárba, azonban Elfyn Evans egyike azoknak a versenyzőknek, akik már a múltban is tudtak tapasztalatot szerezni erről a gyors versenyről. 

A walesi toyotás 2016-ban Ford Fiesta R5-tel a WRC2 második helyén zárt Teemu Suninen és Esapekka Lappi előtt, hasonló dobogós eredményt pedig idén is szeretne elérni, de már a Rally1-es autóval. 

Ogier megcélozhatja harmadik győzelmét a Lengyel Rallyn – Nevezési lista

„Néhány nehéz verseny után reméljük, hogy jobb formát tudunk nyújtani a következő gyorsabb rallykon – mondta Elfyn Evans. – Annak ellenére, hogy a következő három verseny karaktere nagyon hasonló, mindegyiküknek megvan a maga kihívása. A Lengyel Rallyval kapcsolatban például arra emlékszem, hogy ez egy elég gyors rally, így minden bizonnyal más lesz a szardíniai versenyhez képest. Az utak általában nagyon leromlanak délelőtt, így a második menet kihívást jelenthet. Lesznek olyan szakaszok, amelyeket már vezettünk a múltban, de ez inkább egy új rally számunkra. Ennek ellenére szeretnénk egy dobogós eredményt elérni.” 

Evans korábban négy alkalommal indult a Lengyel Rallyn. 

19 gyorsasági szakasz vár a Lengyel Rally mezőnyére

A Lengyel Rallyn 19 gyorsasági szakaszt és 303.16 km versenytávot kell a mezőnynek teljesíteni. A hétvége során néhány zápor könnyítheti meg elviselni a nyári kánikulát.   

Friss