back to top
2024. június 28. 11:50

KezdőlapWRCMartins Sesks a lett zászló színeire festett Ford Pumát fog vezetni

Martins Sesks a lett zászló színeire festett Ford Pumát fog vezetni

-

Martins Sesks hétvégén először vezethet Rally1-es, de hibrid rendszer nélküli autót a Lengyel Rallyn, Ford Pumája színeivel pedig köszönetét fejezi ki a fiatal versenyző hazájának. 

Martins Sesks hétvégén a Lengyel Rallyn fog debütálni az M-Sport Rally1-es autójával, melyet most még hibrid rendszer nélkül, majd a Lett Rallyn már teljes felszereléssel vezethet. 

A lett versenyző hazája zászlójának színeibe öltöztette a Ford Pumát, amivel köszönetet szeretne mondani hazai támogatóinak. 

“Karrierem során mindig sok piros autóm volt, de már a gokart is ilyen színű volt – mondta Martins Sesks. – Ezúttal azonban szeretném kifejezni a hálámat is Lettországnak, és azon lett embereknek, akik támogattam abban, hogy eljussak egy Rally1-es autó vezetéséig, ezért hazám színeire lett festve a Ford Puma. Szerintem nagyon jól néz ki az autó ezekkel a színekkel.” 

Sesks: Leírthatatlan élmény vezetni egy Rally1-es autót

A 24 éves pilótát már a teszten lenyűgözte a Rally1-es autó. 

“Életem leggyorsabb hétfője volt a teszt napja. A Rally1-es autóéhoz hasonló leszorítóerőt azt hiszem, csak a Forma 1-ben lehet tapasztalni. Ha gyorsan vezetsz akkor lehet igazán érezni a leszorítóerőt, és ekkor vezethető a legjobban is az autó. Meg kell tanulni a versenyen a Puma viselkedését és maximálisan hinni kell benne. Nem lesz könnyű a lengyel és lett verseny, de nagyon várom, hogy az autót tanulhassam.” 

Friss