back to top
2024. június 30. 07:11

KezdőlapWRCMikkelsen az élmezőnnyel csatázna a Lengyel Rallyn

Mikkelsen az élmezőnnyel csatázna a Lengyel Rallyn

-

Andreas Mikkelsen eddig két versenyen vett részt a Hyundai csapatával az idei WRC-szezon során, és teljesítménye enyhén szólva sem volt jó, azonban a Lengyel Rallyn már szeretné végre megmutatni tudását a Rally1-es autóval. 

Andreas Mikkelsen 2019 után idén visszatérhetett a Hyundaihoz és a WRC-csúcskategóriájába, azonban a Montén és Horvátországban is igen gyengén tudott csak szerepelni. A koreai gyártó így úgy döntött, hogy a norvég versenyzőt indítja egy olyan versenyen, melyen korábban sikeresen tudott szerepelni. 

“A Hyundai számára nagyon jól sikerült a portugál és olasz versenyen, ezért örülök, hogy visszatérhetek a csapathoz Lengyelországban – mondta Andreas Mikkelsen. – A lengyel pályák nagyon gyorsak és sok helyen homokos felületűek, az ilyen pályákat pedig nagyon szeretem. Még nem vezettem a Hyundait murvás versenyen, de bízom benne, hogy két napos teszttel sikerült felkészülni. Ezen a versenyen már szeretnék az élmezőnnyel harcolni, amiben a jó első napi rajthely is segítségemre lehet. Egyszer nyertem, kétszer pedig már dobogóra tudtam Lengyelországban állni, ez a célom most is.” 

Lengyel Rally 2024 – Minden infó egy helyen

Mikkelsen 2016-ban tudott nyerni a Lengyel Rallyn, ami mellett 2014-ben, 2015-ben is második helyen zárt WRC-futamon, míg 2021-ben az ERC-mezőnyben végzett a második helyen. 

Friss