back to top
2024. június 30. 03:15

KezdőlapWRCRovanpera: Mindent megteszünk, hogy segítsük a Toyotát Lengyelországban

Rovanpera: Mindent megteszünk, hogy segítsük a Toyotát Lengyelországban

-

Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen ugyan eredetileg nem versenyzett volna a hétvégén, azonban Sébastien Ogier balesete után meg kellett szabadságukat szakítani. 

“Éppen a jetskimmel egy tóba készültem, amikor Kaj Lindström hívott, majd ezt követően a tó helyett Lengyelországba érkeztem – mesélte Kalle Rovanpera, hogy milyen helyzetben értesült arról, hogy Sébastien Ogier helyett neki kell indulnia a Lengyel Rallyn. – Tudtam, hogy mi történt kedd reggel, de bíztam bene, hogy Sébastien el tud indulni a versenyen. Lényeg, hogy a baleset során nem történt súlyos sérülés, mielőbbi jobbulást kívánok minden sérültnek!” 

Sébastien Ogier kijöhetett a lengyel kórházból

Ogier kedd reggel szenvedett közúti balesetet a Lengyel Rally pályabejárása során, amikor frontálisan karambolozott egy civil autóval. Súlyos sérülés nem történt, azonban nyolcszoros világbajnok pilóta csak szerdán hagyhatta el a kórházat, így a Toyota visszaléptette a versenytől és Kalle Rovanperát, valamint Jonne Halttunent indítja el a hétvégén. 

Rovanpera Finnországból, Halttunen Észtországból érkezett a Lengyel Rallyra kedd este

Jonne Halttunen Észtországban éppen tetováláson vett részt, amikor a Toyota sportigazgatója értesítette. A kétszeres rally világbajnok finn páros végül magánrepülővel érkezett kedd este Mikolajkiba. 

Lengyel Rally 2024 – Minden infó egy helyen

“Egyáltalán nem készültünk versenyezni a hétvégén, de így is igyekszünk mindent megtenni, hogy segítsük a Toyotát – mondta Rovanpera. – A gyári pontok nagyon fontosak a csapat számára, ezért bízunk benne, hogy tudunk segíteni. A verseny minden pályáját gyakorlatilag egy nap alatt kellett bejárni, előzetesen pedig nem teszteltünk és nem néztünk videókat. Nagyon kemény versenyre számítok, de igyekszünk legjobb tudásunkat nyújtani.” 

Friss