back to top
2024. július 03. 16:35

KezdőlapWRCEvans: A Power Stage-en szerzett defekt beárnyékolta lengyel hétvégénket

Evans: A Power Stage-en szerzett defekt beárnyékolta lengyel hétvégénket

-

Elfyn Evans szeretett volna vasárnap is pontokat szerezni a Lengyel Rallyn, azonban a záró szakaszon összeszedett defekt miatt ez nem sikerült. 

Elfyn Evans a Lengyel Rally szombat estig tartó részében összesen 13 pontot tudott megszerezni, azonban vasárnap csak négyet tudott szerezni, miután a Power Stage-en defektet szedett össze. 

A walesi versenyző összetett második helyét ez ugyan nem befolyásolta, azonban így csak 3 ponttal tudta hátrányát csökkenteni a vb éllovas Thierry Neuville mögött.  

„A rally végén összességében jó eredménnyel zártunk – mondta Elfyn Evans. – A vasárnapi pontok azonban szinte ugyanolyan fontosak, mint a szombatiak és ezért igyekeztünk minél többet megszerezni. Minden rendben ment egészen a Power Stage-ig ahol egy sziklát nem tudtunk elkerülni. Csak néhány másodpercet veszítettünk, de ez is elég volt ahhoz, hogy ne szerezzünk pontot a Power Stage-en, csalódás volt így befejezni a rallyt. A hétvégi sebességünk nem volt rossz: pénteken jó volt az útpozíciónk, és a szombat is jól ment a defektig, amivel elveszítettem a második helyet. Kétségtelenül sokkal jobb az érzés az autóban, mint az előző versenyeken. Ezt tovább kell vinnünk, építenünk kell az itt tanultakra, és jó munkát kell végeznünk Lettországban is.” 

Rovanpera utolsó pillanatban beugorva nyert a Lengyel Rallyn, Sesks ötödik

Evans a szombaton elvesztett második helyet végül Andreas Mikkelsen defektje után tudta visszaszerezni. 

Hét verseny után Evans 15 ponttal követi az éllovas Thierry Neuville-t a bajnokságban és 6-tal előti meg Ott Tanakot. 

Friss