back to top
2024. július 03. 17:03

KezdőlapWRCNeuville teljesítette a küldetést, ennél többet nem tudott volna elérni a Lengyel...

Neuville teljesítette a küldetést, ennél többet nem tudott volna elérni a Lengyel Rallyn

-

Thierry Neuville nem volt könnyű helyzetben a Lengyel Rallyn egészen a Power Stage-ig, aminek megnyerésével végül mégis elégedetten értékelhetett a verseny után. 

Thierry Neuville az első napi takarítás miatt nem tudott szombatra sem sokkal jobb rajthelyet kiharcolni a Lengyel Rallyn, így vasárnap is az elsők között kellett indulnia, ami miatt csak a Power Stage megnyerését tudta célul kitűzni. Végül ez sikerült is a belga versenyzőnek, így csak három ponttal csökkent előnye a bajnokságban. 

Rovanpera utolsó pillanatban beugorva nyert a Lengyel Rallyn, Sesks ötödik

“A küldetést teljesítettük – mondta Thierry Neuville a Lengyel Rally után. – Tudtuk már a verseny előtt, hogy nem lesz könnyű hétvégénk, de így is sikerült magasan tartani a motivációnkat. Nem volt miért többet kockáztatni ezen a versenyen, az elsőként való indulás befolyásolta a későbbi versenyünket is. Igazából csak a Power Stage megnyerésére volt esélyünk, amit sikerült is elérni. Tudtuk, hogy viszonylag biztonságos vezetéssel is el tudunk érni egy elfogadható eredményt, és végül sikerült is fontos pontokat szereznünk.” 

A belga versenyző 15 pont előnnyel vezeti a vb-t hét verseny után Elfyn Evans előtt.  

Friss