back to top
2024. július 03. 11:00

KezdőlapWRCSami Pajari sorozatban második versenyén dominált a WRC2-ben

Sami Pajari sorozatban második versenyén dominált a WRC2-ben

-

Sami Pajari nagyon elkapta a fonalat a legutóbbi két WRC2-es versenyén, a 22 éves finn versenyző Szardínián és Lengyelországban is csak egy-egy szakasz erejéig nem állt az élen. 

Sami Pajari Szardínián aratta karrierje második WRC2-es sikerét, ráadásul olyan teljesítménnyel, amire igazán büszke lehet, hiszen a 16 gyorsaságiból csak egy után nem tudott vezetni, annak ellenére, hogy csupán két szakaszt sikerült nyernie. 

Az olasz versennyel teljes mértékben ellentétes jellemzőkkel rendelkező Lengyel Rallyn aztán megismételje ezt a teljesítményt, csak az első gyorsaságin nem tudott az élen állni, azonban itt már hét szakaszt tudott nyerni azon 14 közül, melyet versenytempóban lehetet teljesíteni. 

Egymás utáni két sikerével pedig három pontra megközelítette és versenyek számában utolérte a WRC2 élén álló Yohan Rosselt, míg az ugyancsak eddig négy versenyt teljesítő Oliver Solberggel szemben már 7 pont az előnye. 

“Nagyon jó hétvége volt, szinte a verseny elejétől az élen tudtam állni – mondta a Lengyel Rally után Pajari. – Lehet, hogy könnyű győzelemnek tűnik mostani sikerünk, de ez egyáltalán nem volt az. A versenyek mindig nagyon kemények, amit még jobban megtud nehezíteni a 30 fokos hőség. A gyors versenyek ugyanakkor picivel könnyebbek, mint a technikásak, de Lengyelországban is csak az utolsó szakaszon tudtam lazábban vezetni. Az újságírók mindig megkérdezik a versenyek előtt, hogy mi a cél, azt hiszem, most már mindenki számára egyértelmű: a győzelem.” 

A finn toyotás bár jobban szereti, ha valakit üldöznie kell és hátrányt kell ledolgozni, semmint előnyt megtartani, de Lengyelországban folyamatosan nagyon jó tempóra volt képes. 

“Mindig könnyebb számomra, ha valakit utol kell érnem és maximumot nyújtva kell vezetni, de szerencsére Lengyelországban is folyamatosan jó tempóban tudtunk menni. Amikor valakit üldözöl, akkor a folyamatos koncentrációt is könnyebb fenntartani, de most ezzel sem volt probléma. Összességében nagyon jó hétvége volt.” 

Sami Pajari legközelebb Lettországban folytatja a WRC2-es bajnokságot, majd hazai, finn versenyén már Rally1-es Toyotával fog debütálni a WRC legerősebb kategóriájában. 

Friss