back to top
2024. július 04. 20:54

KezdőlapWRCÚjabb két évig biztos az Akropolisz Rally jövője a WRC-ben

Újabb két évig biztos az Akropolisz Rally jövője a WRC-ben

-

Két évvel meghosszabbították a legendás Akropolisz Rally szerződését, így 2027-ig biztos a helye a WRC versenynaptárában.

Az Akropolisz Rally marad – és ez így van rendjén, hiszen a WRC 1973-as, első szezonjának egyik alapítója kapott újabb, kétéves szerződést, így 2027-ig biztos a helye a versenynaptárban. A legendás hegyi szakaszokat tartalmazó görögországi verseny kisebb megszakításokkal 2013-ig volt a világbajnokság része, azt követően az Európa-bajnokságban kapott helyet, majd 2021-ben visszatért a WRC-be (a koronavírus-járvány miatt előtte két évig nem rendezték meg).

A Lengyel Rallyt beugróként megnyerő Kalle Rovanperänak meglehetősen jól megy Görögországban, hiszen a WRC-visszatérés óta megrendezett három versenyből kettőt ő nyert meg, 2021-ben és 2023-ban is a leggyorsabb volt, míg 2022-ben Thierry Neuville győzött.

A hagyományokhoz visszatérve a verseny a fővárosból, Athénból indul, és 2025-ben visszatér a korábban megszokott júniusi időponthoz. A legutóbbi júniusi futamot 2013-ban rendezték meg, az Akropolisz Rally mostanában szeptemberben zajlott, az idén is szeptember 5. és 8. között rendezik meg.

„Nagy örömmel folytatjuk a partnerséget az Akropolisz Ralival és Görögországgal – mondta a szerződéhosszabbítás kapcsán Jona Siebel, a WRC Promóter ügyvezető igazgatója. – Ez a rali a bajnokságunk egyik sarokköve, a globális rajongótáborunk és a versenyzők körében egyaránt nagy kedvenc.”

Friss