back to top
2024. július 06. 10:41

KezdőlapWRCLatvala biztosan nem vezet Rally1-es autót a Finn Rallyn

Latvala biztosan nem vezet Rally1-es autót a Finn Rallyn

-

A Toyota főnöke továbbra is elindulna a hazai WRC-futamán, de legfeljebb Rally2-es autóval teheti ezt meg.

A Toyota Gazzo Racing csapatvezetője, Jari-Matti Latvala tavaly visszaült az autóba, és rajthoz állt a Finn Rallyn, mi több, az ötödik helyen ért célba. Az idén is beszélt arról, hogy szívesen indulna a hazai WRC-futamán, ami még megtörténhet, de biztosan nem Rally1-es autó volánjánál.

„Sajnos nem vezetek Rally1-es autót – nyilatkozta a Rallit.fi-nek Jari-Matti Latvala, akit arról is megkérdeztek, mi a helyzet a Rally2-es kocsival. – Jövő héten kiderül, merre tartunk. Sorsdöntő idők ezek.”

A Toyota Rally2-es autója az idén csatlakozott a WRC mezőnyéhez, Latvala tavaly ősszel vezette már az autót, amikor még fejlesztés alatt állt – mi több, nyert is vele Japánban. A csapatfönök elmondta, nagyon zsúfolt a Toyota nyara, ez teszi egyáltalán lehetővé, hogy egyáltalán szóba jöhessen az ő versenyzése – ha minden mozaikdarab a helyére kerül.

A Finn Rally idei útvonalában szerepel a teljesen új Saarikas gyorsasági szakasz, valamint a hét év után teljes hosszával visszatérő legendás Ouninpohja szakasz is. A versenyt augusztus 1–4-én rendezik meg, de a versenyaptárban előbb még a Lett Rally következik július 18–21-én.

Friss