back to top
2024. szeptember 08. 01:38

KezdőlapWRCHivatalos, nem lesz horvát WRC-futam 2025-ben!

Hivatalos, nem lesz horvát WRC-futam 2025-ben!

-

A Horvát Rally szervezőbizottságának elnöke, Daniel Saskin bejelentette, hogy 2025-ben nem kap helyet a WRC-naptárban a verseny, miután nem sikerült minden engedélyt beszerezi időben. 

A Horvát Rally 2021-ben került először a WRC-naptárba, és évről évre egyre sikeresebb verseny volt, mind a versenyzők, mind pedig a szurkolók körében. A WRC-futam nagy hatást gyakorolt a hotvát gazdaság mutatóira is minden évben. 

Mindezek ellenére a 2025-ös WRC-futamhoz kellő engedélyeket nem sikerült időben beszerezniük a szervezőinek, így jövőre nem lesz része a verseny a világbajnokságnak. 

„A sikeres 2023-as Horvát Rally után új, hároméves szerződést ajánlottak nekünk 2025-től 2027-ig – mondta Daniel Saskin, a szervezőbizottság elnöke. – A szerződés megkötéséhez igyekeztünk minden szükséges dokumentációt, a helyi intézmények garanciáit beszerezni, de sajnos a mai napig nem sikerült mindent beszerezni. Jelenleg azt látjuk az egyetlen reális lehetőségnek, hogy 2025-ben bekerüljünk a Rally Európa-bajnokság naptárába, majd a 2026-os és 2027-es szezonban visszatérjünk a WRC-be. Természetesen a 2026-os és 2027-es WRC-futam is bizonyos intézmények garanciáitól függenek, és reméljük, hogy ezeket a közeljövőben kiadják nekünk.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani minden partnerünknek, aki mellettünk áll. A jelenlegi tárgyalások során rendkívül hasznos Zágráb városának támogatása, amely a városi közgyűlés időben hozott döntésével már időben megerősítette a WRC projekt hároméves támogatását. Biztosíthatom Önöket, hogy a Horvát Rally története itt nem ér véget, de az intézményeknek gyorsan kell reagálniuk. Nem akarunk végleg kikerülni a WRC-ből, azonban sok az érdeklődő a versenyek iránt, három országban jövőre először rendeznek WRC-futamot. Ezért a 2026-os és 2027-es szezonra már minél hamarabb szerződést kell kötni a WRC Promóterrel és az FIA-val, azonban nem írhatjuk alá a szerződést ezen intézmények garanciái nélkül. Nagy a nyomás a WRC Promóterre és az FIA-ra, mindössze 14 ország van a naptárban, és lényegesen több az érdeklődő.”  

További részletek itt olvashatóak

Friss