back to top
2024. szeptember 08. 01:33

KezdőlapWRCLatvala elárulta, melyik három pilóta szerepel a Toyota radarján

Latvala elárulta, melyik három pilóta szerepel a Toyota radarján

-

Ahogy közeledik a Finn Rally, egyre inkább felerősödnek a találgatások a következő évi pilótafelállásról. A Toyota csapatfőnöke, Jari-Matti Latvala elárulta, kiket figyel a fiatalok közül.

A Toyotán belül teljesen egyértelmű, hogy Elfyn Evans teljes munkaidőben folytatja a világajnokságban, és az eredeti terv az volt, hogy a most részmunkaidős Kalle Rovanperä is teljes munkaidőben tér vissza. Ha Sébastien Ogier folytatná, akkor szokás szerint részmunkaidős lenne, míg Takamoto Katsuta a Toyota kérésére teljes állásban folytatná a gyártó hazai versenyzőjeként.

„A tárgyalások a Finn Rally után szoktak elkezdődni, így még nem mentünk bele ebbe részletesen – mondta a csapatfőnök Jari-Matti Latvala a Rallit.fi-nek. – Elég jó a versenyzői csapatunk, de vannak kérdőjelek. Természetesen igyekszünk biztosítani, hogy Kalle Rovanperä teljes munkaidőben versenyezzen. Az más kérdés, hogy Ogier akar-e vezetni jövőre, és van-e lehetőség arra, hogy valaki mással ossza meg a futamok egy részét.”

A finn reménység, Sami Pajari a jövő heti Finn Rallyn debütál a Toyota Rally1-es autójában. Talán ő lehetne alkalmas arra, hogy Ogierrel megossza futamokat.

„Fogalmazzunk úgy, hogy a fiatal versenyzők lehetőséget kaphatnának néhány futamra – folytatta Latvala. – A Toyotának megvan az iránya és elképzelése arról, hogy fiatal versenyzőket akarunk fejleszteni. Egy fiatal versenyzőnek lehet helye, de nézzük meg, ki lehet az. Ez egyelőre még csak spekuláció.”

Pajar mellett két fiatal versenyzőt emelt ki Latvala, akik szerinte a legközelebb állnak egy Rally1-es versenyzői helyhez a következő szezonban.

„Három pilóta kiemelkedik: Pajari, Martins Sesks és Oliver Solberg. Ezek a legérdekesebb nevek. És nem hiszem, hogy csak számunkra érdekesek, de minden csapat ugyanígy gondolkodik.”

Friss