back to top
2024. szeptember 08. 04:48

KezdőlapWRCLappi elárulta, hajlandó-e visszatérni a főmunkaidős versenyzéshez

Lappi elárulta, hajlandó-e visszatérni a főmunkaidős versenyzéshez

-

Esapekka Lappi idén csak részmunkaidőben versenyez a WRC-ben, ez pedig tavaly a saját kérése volt. A finn versenyző elárulta, hogy jövőre lenne-e kedve visszatérni a főállású versenyzéshez. 

Esapekka Lappi 2022 végén éppen azért igazolt a Hyundaihoz, mert 2023-ra teljes munkaidőt ajánlott neki a koreai gyártó, míg akkori csapata, a Toyota továbbra is csak részmunkaidőben adott volna lehetőséget neki. 

A 2023-as szezon azonban egyrészt nem sikerült túl fényesen Lappinak, másrészt családjával is kevés időt tudott tölteni, így az idei évre szeretett volna ismét részmunkaidőre váltani, amit a Hyundai elfogadott. 

Az idei WRC-szezonban azonban már az év második felébe léptünk, Esapekka Lappinak pedig csak év végéig van szerződése, így jogosan vetődik fel a kérdés, hogy mit tervez 2025-re? 

“Jelenleg még nem beszélgettünk a jövőmről a Hyundaijal, előbb szeretnénk megnézni, hogy miként alakul a Lett Rally után a finn verseny is, aztán utána meglátjuk – mondta Esapekka Lappi a Rallit.fi oldalnak. – Jelenleg nagyon jól érzem magam a részmunkaidős versenyzéssel, ezt szeretném folytatni is. A jelenlegi helyzetben boldog vagyok. Ha a Hyundai több pénzt is ajánlana, akkor sem szeretnék visszatérni a teljes szezonos versenyzéshez.” 

Lappi idei szezonja igazán jól indult, hiszen a Svéd Rallyn nyerni tudott és a 2017-es Finn Rally után ismét WRC-futamot tudott nyerni, azonban Kenyában csupán 12. lett, míg a Lett Rallyn műszaki hiba miatt nem ért célba. A jövő heti Finn Rally lesz idei negyedik futama. 

Friss