back to top
2024. szeptember 17. 06:01

KezdőlapWRCRovanperä: „Ha nem akarsz takarítani, ne vezesd a sorozatot”

Rovanperä: „Ha nem akarsz takarítani, ne vezesd a sorozatot”

-

A hazai versenyére készülő Kalle Rovanperänak markáns véleménye van a listavezető kötelességeiről.

Az első hazai futamgyőzelmét kergető Kalle Rovanperä odapörkölt a listavezető Thierry Neuvill-nek a Finn Rally előtt. Mint ismeretes, a Hyundai belga pilótája alaposan megszenvedett az első rajthellyel és az abból fakadó takarítással Lettországban (is), ennek pedig hangot is adott. Nos, a Toyota idén részmunkaidőben vezető finn pilótája ezt nem hagyta szól nélkül.

„Ha nem akarsz takarítani, ne vezesd a sorozatot – mondta Kalle Rovanperä a Rallit.fi-nek, és üdvözletét küldte Thierry Neuville-nek. – Mindig mindenki sír emiatt – én is panaszkodtam rá annak idején, és az engem megelőző pilóták is ezt tették, de nincs semmi értelme. Ha vezeted a sorozatot, pénteken takarítani fogsz, és ha elszúrod, akkor ez így marad az egész hétvégére. Ez már csak így megy, nincs mit tenni. Mindenki más is így tett, Thierry esete sem különleges, neki sem rosszabb, mint bárki másnak.”

Rovanperä egyébként nem a saját céljairól beszélt a futam előtt, hanem a csapat terveiről.

„Megpróbálunk jó munkát végezni, hogy Elfyn harcolhasson a világbajnoki címért a szezon hátrelévő részében. A Hyundaiok most nagyon erősek – ismerte el Rovanperä, aki arról is beszélt, hogy a lőtávolon belül lévő, ugyancsak részmunkaidőben vezető Sébastian Ogier esetleg az összes hátralévő futamon elindulhat. – Elméletileg jó az esélye, gyakorlatilag viszont elég nagy a különbség a jelenlegi pontrendszer mellett. De az is lehet, hogy a folytatásban a bajnoki címért hajt – engem nem lepne meg…”

Friss