back to top
2024. szeptember 20. 00:15

KezdőlapWRCNeuville szerint új legfőbb riválisa lett a vb-címért folytatott csatában a Finn...

Neuville szerint új legfőbb riválisa lett a vb-címért folytatott csatában a Finn Rally után

-

A Finn Rally után alaposan felborult a WRC-pontverseny állása az egyéni bajnokságban, miután az éllovas Thierry Neuville mögé a második helyre Sébastien Ogier lépett. 

A Finn Rally után azt követően, hogy Sébastien Ogier nyert Thierry Neuville előtt, míg Elfyn Evans és Ott Tanak pont nélkül zárt, az egyéni bajnokságban Neuville 27 pontos előnyre tett szert a második helyre lépő Ogier előtt, míg Tanak 31, Evans pedig 36 pontos hátrányba került. 

Az idei pontrendszerben azonban igen nehezen lehet csak nagyobb pontkülönbségre szert tenni egy versenyen, így akár azt is ki lehetne jelenteni, hogy eldőlt az idei egyéni bajnokság. Azonban éppen Kalle Rovanpera balesete mutatta meg Finnországban, hogy a rallysportban bármikor adódhat valami probléma, ami akár véget is vethet egy versenyző futamának, ezért pedig még bármi előfordulhat. 

Thierry Neuville szerint azonban a finn verseny után az eredetileg idén is részmunkaidőben versenyző Sébastien Ogier lett a legfőbb riválisa, annak ellenére, hogy még nem dőlt el, hogy a nyolcszoros világbajnok vállalja-e a szezon hátralévő részét. 

“Igen, talán Sébastien Ogier lett a legnagyobb riválisom, viszont Ott Tanak és Elfyn Evans is még esélyes – mondta Thierry Neuville a Dirtfishnek. – Mindegyikünk esetében volt idén olyan pillanat, amikor nem volt szerencsénk, nekünk nehéz versenyeink voltak az úttakarítás miatt, miközben Sébastien Ogier jól választotta meg versenyeit és nagyszerűen használta ki az idei pontrendszer adta lehetőségeket.” 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Arra a kérdésre, hogy Neuville szerint Tanak hajlandó-e neki segíteni az egyéni bajnoki címet megszerezni, a belga versenyző így válaszolt: “Igen, vagyis úgy értem, hogy semmi sincs kizárva.” 

Neuville azonban még nem kereste ez ügyben a 2019-es világbajnokot. 

“Nem beszéltem még Ott-tal, az első dolog most, hogy kicsit pihenjünk, nézzük meg, hogy miben tudunk még javítani, különösen az olyan versenyeken, mint amilyen Finnország volt. Ezen a versenyen éreztem először, hogy nem volt jó a tempónk. A rövid szünet után visszatérünk és meglátjuk, hogy milyen stratégiát lehet kitalálni.” 

A WRC-szezon szeptemberben a görög Akropolisz Rallyval folytatódik. 

Friss