back to top
2024. szeptember 17. 09:59

KezdőlapWRCLappi tisztában van nem túl jó helyzetével, de nem aggódik a jövője...

Lappi tisztában van nem túl jó helyzetével, de nem aggódik a jövője miatt

-

Esapekka Lappi bár nagyszerűen kezdte az idei részmunkaidős szezonját, a folytatás korántsem sikerült túl fényesre, ennek ellenére nem aggódik a jövője miatt. 

Esapekka Lappi saját kérésére idén részmunkaidőben folytathatta karrierjét a Hyundai csapatánál, és ezt a lehetőséget Svédországban győzelemmel hálálta meg.  

A nagyszerű kezdés után hasonlóan jó folytatásra lehetett volna számítani, azonban ez elmaradt. 

Lappi Kenyában csupán négy pontot tudott szerezni, majd Lettországban kiesett, Finnországban pedig a mély nyomok között szenvedett balesetet, így csak nyolc ponttal tudott segíteni a koreai gyártónak. 

Abiteboul egyre nyíltabban beszél a Hyundai stratégiaváltásáról

Lappi tisztában van azzal, hogy nem túl fényes eredményeket ért el idén Svédország után, azonban nem aggódik a jövője miatt. 

“Egyértelmű, hogy a svéd győzelem után nem tudtunk igazán jó eredményeket elérni – mondta Lappi a Rallit.fi oldalnak. – Kenyában a féltengely törésről nem igazán tehettünk, azonban a Power Stage-en sikerült jól teljesíteni. Finnországban a vasárnap sikerült igazán jól, de a szombat sem volt rossz annak ellenére, hogy teszteltünk. Nem tudom, hogy mit hoz a jövő év, de nem is aggódom miatta, valamilyen lehetőségünk biztosan lesz a versenyzésre.” 

Lappi szerződése az idei WRC-szezon végén jár le. 

Friss