back to top
2024. szeptember 20. 14:36

KezdőlapWRCJari-Matti Latvala: „Tovább harcolunk a világbajnoki címért”

Jari-Matti Latvala: „Tovább harcolunk a világbajnoki címért”

-

A Toyota csapatfőnöke, Jari-Matti Latvala ismertette csapata tervét a WRC hátralévő három fordulójára, amelyeken a címvédő versenyről versenyre dolgozná le a hátrányát.

Míg a nyári Lett Rally után a Toyota mindössze egyetlen ponttal volt lemaradva a rivális Hyundai mögött a gyártók versenyében, addig a jövő heti Chile Rally előtt ez a különbség 35 pontra nőtt. Jari-Matti Latvala, a Toyota csapatfőnöke elismerte, hogy az Akropolisz Rallyt nehéz volt megélni, hiszen a verseny a Hyundai tripla dobogós helyezésével zárult, ráadásul a pilóták bajnokságát vezető Thierry Neuville győzött.

„Kemény hétvége volt – mondta Latvala a WRC-com-nak. – A dolgok rosszul alakultak számunkra, aztán még rosszabbá váltak az utolsó napon. Sébnek meg kellett volna próbálnia megnyerni a Power Stage-et és a vasárnapi versenyt, mert ezzel csökkenthettük volna a hátrányt a bajnokságban. Ami az utolsó szakaszon történt, az sajnálatos volt, és nagy árat fizettünk érte, de legalább Séb és Vincent be tudta hozni az autót a célba.”

A szezon hátralévő részére tekintve Latvala elmondta, hogy a csapat továbbra is harcolni fog a zsinórban negyedik és hét év alatt ötödik bajnoki címéért.

„Tovább harcolunk a világbajnoki címért – tette hozzá Latvala. – Nem fogjuk elveszíteni ezt a szellemiséget, versenyről versenyre haladunk, és meglátjuk, hogy milyen eredményeink lesznek.”

Friss