back to top
2024. szeptember 23. 13:19

KezdőlapWRCSébastien Ogier szerint nincs még vége a világbajnokságnak

Sébastien Ogier szerint nincs még vége a világbajnokságnak

-

A Toyota pilótája, Sébastien Ogier nem látja olyan negatívan a helyzetet, mint a csapatfőnök Jari-Matti Latvala tette Görögországban.

Az elkeseredettség beszélt Jari-Matti Latvalából, a Toyota csapatfőnökéből az Akropolisz Rally után, amikor a hármas Hyundai-dobogó után arról beszélt, hiába van hátra még három verseny, eldőlt a világbajnoki cím.

„Reálisnak kell lenni, a jelenlegi pontrendszer alapján a hátrányunk minden bajnokságban túl nagy lett, a Hyundai pedig nem fog nagyot hibázni, így vége a vb címért vívott csatáknak” – fogalmazott Latvala, aki aztán később az első sokk után finomított az álláspontján.

„Tovább harcolunk a világbajnoki címért – mondta utólag Latvala. – Nem fogjuk elveszíteni ezt a szellemiséget, versenyről versenyre haladunk, és meglátjuk, hogy milyen eredményeink lesznek.”

A pontversenyben harmadik helyen álló Sébastien Ogier azonban még egyáltalán nem adta fel a küzdelmet.

„Realista vagyok, és elismerem, hogy a helyzet nem néz ki jól. Azonban nem vagyok olyan negatív, mint Jari-Matti – mondta Ogier az AutoHebdo-nak adott interjújában. – Ez még mindig rali, és senki sem immunis az olyan szerencsétlenségekre, mint amilyeneket mi Finnországban és Görögországban tapasztaltunk.”

Mint ismeretes, a részmunkaidőben vezető Ogier a Toyota kérésére úgy döntött, hogy a szezon összes hátralévő versenyén elindul. A nyolcszoros világbajnok nem szórakozásból teszi ezt, annak ellenére, hogy a pályafutása kilencedik bajnoki címének esélyei komoly csapást szenvedtek Görögországban.

„Az lesz a célom, hogy a végéig maximális nyomást gyakoroljak a Hyundaira – jelentette ki Ogier. – Meg kell próbálnunk harminc pont alá csökkenteni a lemaradást a pilóták bajnokságában, ami egy tökéletes futamnak felel meg. Még három forduló van hátra… és rengeteg pont, amit még ki kell osztani. Nem adom fel, és mindent beleadunk. Görögországban is ezt tettük, és nem jött össze. Remélhetőleg Chilében pozitívabban alakulnak majd a dolgok.”

Friss