back to top
2024. október 02. 00:36

KezdőlapWRCRovanpera a sebesség templomában folytatja idei szezonját

Rovanpera a sebesség templomában folytatja idei szezonját

-

Kalle Rovanpera nem sokat pihen a chilei győzelem után, hiszen a jövő hétvégén már a sebesség templomának is nevezett monzai versenypályán áll rajthoz az olasz Porsche Carrera Kupában. 

Kalle Rovanpera idei negyedik győzelmét szerezte a múlt hétvégén, a WRC chilei versenyén, amivel a kétszeres világbajnok már a legtöbb versenyt nyerte idén a világbajnokságon. 

A ma 24 éves finn versenyző azonban nem sokáig fog pihenni, hiszen ezen a hétvégén már a monzai versenypályán áll rajthoz az olasz Porsche Carrera Kupa mezőnyében. 

Rovanpera hétvégi programja pénteken szabadedzésekkel kezdődik, majd szombat délelőtt időmérő vár rá, délután pedig már az első futamra is sor kerül, amit vasárnap egy újabb futam követ. 

Rovanpera idén rajthoz állt a Porsche Carrera Cup Benelux sorozatban is, ahol eddig két győzelmet szerzett, ezt a számot azonban később még Zolderben növelheti, jövő hétvégén. 

A finn versenyző 2020-ban és 2021-ben már versenyzett Monzában, ahol akkor a WRC futamait rendezték a legendás olasz versenypálya szervizútjain és a környező hegyekben. 

Friss