back to top
2024. szeptember 25. 05:15

KezdőlapWRCSami Pajari nagy reményeket fűz a visszatéréséhez

Sami Pajari nagy reményeket fűz a visszatéréséhez

-

Az idény egyik felfedezettje, Sami Pajari parádésan mutatkozott be a WRC-ben, a finnországi negyedik helye megismétlését tűzte ki célul Chilében.

Sami Pajari berúgta a WRC ajtaját a Finn Rallyn, amelyen a Toyota GR Yaris Rally1-es autót vezetve a negyedik helyen zárt. A hétvégi Chile Rallyn a kispadra ültetett Takamoto Katsutát helyettesítve ismét lehetőséget kap a Toyotától. Pajari vezetett már Chilében, tavaly a Škoda Fabia RS Rally2-vel a nyolcadik helyet szerezte meg, és a WRC2 harmadik helyén végzett.

„Nagyon izgatottan várom, hogy Chilében újra Rally1-es autóba ülhessek. Remélem, hogy igazán élvezetes verseny lesz – mondta Pajari a WRC.com-nak. – Tavaly versenyeztem először Chilében a WRC2-ben, és a tempó elég jó volt. Az ottani utak szépek, és egy kicsit hasonlítanak a finnországi szakaszok némelyikéhez: többnyire elég gyorsak és gördülékenyek, természetesen néhány különleges kihívással. Az elöl indulók takarítóként fognak viselkedni, és ennek megfelelően szenvednek majd. Elsőre a gumikopás nem jelent különösebb problémát, de néhány szakasz különösen koptató lesz a második nekifutásra. Ezeket a tényezőket mindenképpen figyelembe kell vennünk, különösen az új szakaszok esetében. Ez önmagában nem jelent problémát, de ez olyasmi, amire figyelnünk kell.”

Pajari a céljáról elmondta, szeretné megismételni a finnországi negyedik helyét.

„Remélem, hogy hasonló hétvégém lesz, mint Finnországban – mondta a 22 éves finn pilóta. – Próbálom élvezni a vezetést, minden egyes kilométerrel egyre jobbá válni, és nem érezni semmilyen nyomást az eredményt illetően. A legfontosabb, hogy minél több tapasztalatot szerezzek ebben az autóban, és annyi ülésidőt, amennyit csak lehet.”

 

Friss