2024. április 30. 04:20

KezdőlapTEREPRALLYGyirmóti és Csucsu volt a leggyorsabb a Baja Satu Mare első napján

Gyirmóti és Csucsu volt a leggyorsabb a Baja Satu Mare első napján

-

A prológ mellett két speciálszakaszt teljesítettek a tereprallysok a Baja Satu Mare első napján. Abszolútban Gyirmóti Péter és Horváth Míra vezet egy T4 kategóriás Can-Am Maverick XRC-vel, az autósok közt pedig Csucsu és Mesterházi Márk áll az élen a Toyota Hiluxszal.

A T4-es mezőny menői között a pénteken nagy volt küzdelem, de hiába jött délutánra az eső Gyimóti Péter és Horváth Míra valamennyi szakaszon a leggyorsabb volt, így abszolútban is élen állnak. A nap végére az előnyük 35,6 másodpercre nőtt a címvédő Molnár Balázs és Gabriella előtt. A harmadik helyen álló Garamvölgyi Zoltán, Takács Antal páros hátránya 1:41.4 perc és nekik hátrafele is figyelni kell, mert a nyomukban van a Kéry Szilveszter – Bartha Barbara duó, akik csak 2,4 másodpercre vannak csak a dobogótól.

Baja Satu Mare
foto: Baja Satu Mare/Pataky Péter

Az autósoknál Csucsuék 24.1 másodperccel veetnek Miroslav Zapletal előtt. A cseh a második szakaszon 10 másodpercet faragott a hátrányból a Hummerrel, igaz Csucsuék defeket is kaptak. Ők ketten más dimenzióban autóznak, a fordos Zdenek Porizek több mint 3 percre van tőlük a harmadik helyen.

Baja Satu Mare
foto: Baja Satu Mare/Pataky Péter

A motorosoknál a pénteki utolsó szakasz alaposan átírta az élmezőny sorrendjét. A harmadik helyről az élre száguldott a szlovák színekben induló tavalyi bajnok Bodor Róbert, aki 16,8 másodperccel előzi meg Kárpáti Pétert, míg a harmadik helyen a szlovák Martin Dobis várja a szombati hosszú szakaszokat, neki 1:08.1 perc a hátránya.

A quadosok között a magyar, Kardos Norbert vette át a vezetést a szlovák Juraj Varga előtt, 18.6 másodperc közöttük a különbség. A tavalyi bajnok Balog László ár egy prcre van tőlük. A mezőny egyetlen női versenyzője, a cseh Krystyna Vanková a negyedik, az ő hátránya 4:09.4 perc az élen állóhoz képest.
Baja Satu Mare
foto: Baja Satu Mare/Pataky Péter

Friss