2024. április 30. 11:59

KezdőlapWRCRovanpera: Ha Kenyában célba érsz, már nyertél 

Rovanpera: Ha Kenyában célba érsz, már nyertél 

-

Kalle Rovanpera egészen elképesztő hétvégét tudhat maga mögött, mely során megnyerte a kenyai Szafari Rallyt három toyotás csapattársa előtt. 

“A szezon eleje jó volt, a hétvége pedig nagyon különleges – mondta Kalle Rovanpera a Szafari Rally utáni sajtótájékoztatón. – Ez a verseny nagyon híres keménységéről. Egészen különleges itt nyerni és persze a négyes győzelem is nagyon jó a csapatnak. Az idei verseny sokkal nehezebb volt, mint a tavalyi.” 

Rovanpera szerint már a szezon első felében is bebizonyította a Toyota, hogy a legerősebb autóval rendelkezik. 

“Nagyon jól látható, hogy a mi autónk a legerősebb és ebben a pillanatban a leggyorsabb is. Egészen elképesztő, hogy a négy autónk közül egy nem sem voltak nagy problémái Kenyában. Itt bármikor törhet valami az autón, mert annyira kemények a körülmények, nagy ütések érik az autót. A csapat kiváló munkát végzett, azt hiszem ez a kulcsa a sikernek. Mindig nagyon nehéz célba érni Kenyában, de ha sikerül, akkor már nyertél.” 

A 21 éves versenyző annak ellenére, hogy a Power Stage-en nem szerzett pontot 10 ponttal, 65 pontra növelte előnyét Thierry Neuville előtt. 

“Természetesen jó érzés, hogy ismét növeltük az előnyünket, és szerettem volna a Power Stage-en is pontot szerezni, de most a kemény körülmények miatt inkább vállaltunk kockázatot.” 

Friss