2024. április 30. 04:43

KezdőlapORBNovák Balázs egy álma teljesül

Novák Balázs egy álma teljesül

-

Novák Balázs egy régi álmát váltja valóra hétvégén a Székesfehérvár-Veszprém Rallyn, ahol egy Mitsubishi Lancer Evo IX pilótája lesz. A navigátori teendőket pedig Molnár István tölti be.

Novák Balázs már régóta álmodozott arról, hogy egyszer kipróbál egy Mitsubishi Lancert, és ez az álma a hétvégi Székesfehérvár-Veszprém Rallyn fog teljesülni, ahol eredetileg nem is szándékozott indulni.

A barátaim azt mondták, hogy ha egyszer ki akarok próbálni egy Mitsubishit, akkor azt murván csináljam – mondta Novák Balázs a csapat által kiadott közleményben. –  Egyébként mi nem akartunk egyáltalán menni Veszprémben, de mivel pont túl vagyunk a nyaraláson, és az időnkbe belefér, így ott a helyünk. Melegem lesz az tuti…ez van. Maga az ötlet is a kiruccanásunk alatt született hirtelen felindulásból, már hívtuk is a Bárdos Petit, hogy nevezzen, mert mégis indulunk. Jó hangulat volt, mint mindig… és ez lett belőle, irány a murva.”

A látványos autózása miatt népszerű versenyző egyedül a melegtől fél a Rally1-es szezon egyetlen murvás versenyén.

“Bizony, fejben olyan jónak tűnt ez az egész, amikor kiugrott ez a hatalmas gondolat a kobakunkból. Tudod…nyaralás, mókázás…fürdőgatyában megy az arcoskodás, most meg majd ülünk a 80 fokban overállban egy versenyautóban. 😊 Egy dolog vigasztal, hogy mindenkinek meleg lesz. A murvát azt nagyon éljük, tényleg csak a hőség, ami hátráltathat minket, de megpróbálunk alkalmazkodni. Meg hát a büdös életben nem vezettem még Mitsubishit, csak Pisti mellett ültem az anyósülésen.”

Novák Balázs idén már indult a Dunakanyar Rallyn BMW-jével, és bár karrierje során már legalább 39 versenyen állt rajthoz, most mégis izgul a Mitsubishis lehetőség előtt.

“Azt mondták ne féljek tőle, mert minden oké lesz. Igazából kicsit izgulok, hogy ne legyek béna, mint pilóta ezzel a számomra új technikával, de aki fél az meg ne versenyezzen. Megpróbálom hamar felvenni az autó stílusát, aztán meglátjuk milyen élményeket ad számomra, mert Pisti már tudja, majd ő segít mindenben. Vigyázni akarunk az autóra, mert mégis egy bérelt verda, de a sajátunkra is figyelni szoktunk. Szerintem az első kilométereken óvatosabb leszek, és menet közben remélhetőleg megjön a lendület.”

Novák biztos benne, hogy aszfalton felvenné kategória társaival a tempót, most azonban nem tudja, hogy mire lehet képes.

“Ez sosem titok. Nem tudom mennyire ügyesek a srácok a kategóriában murván, aszfalton meg tudnám tippelni, de itt nem. Meg ez egy nagyon hosszú verseny lesz. Az első napot biztosan elspórolom, ismerkedek a kocsival, de ha látjuk, hogy van értelme, akkor azért összekapjuk majd magunkat. Kezdtem már Veszprémben kettő perc hátránnyal… és végül a dobogón álltam, szóval ismered a mondást: “A nap végén kell számolni a tyúkokat”. Viszont most figyelembe kell vennünk, hogy még sosem ültem pilótaként ilyen versenyautóban. Megpróbáljuk okosan felépíteni a hétvégét, és ott lenni a célban.”

Friss