2024. április 30. 08:23

KezdőlapWRCNeuville már a hazai győzelemben sem hisz 

Neuville már a hazai győzelemben sem hisz 

-

Thierry Neuville a Finn Rallyt követően elvesztette a világbajnoki pontversenyben elfoglalt második helyét csapattársával, Ott Tanakkal szemben. A belga versenyző szerint a maximumot nyújtott Finnországban. 

“Reális a finn helyezésünk, ahogy az Észt Rallyn is az volt – mondta Thierry Neuville a belga RTBF-nek. – Ahogy Észtországban, úgy most is csak abban tudtunk reménykedni, hogy valami történik az előttünk állókkal és akkor előrébb lépünk. Tehát reálisnak gondolom az ötödik helyet.” 

Neuville Észtországban a negyedik helyet szerezte meg Ott Tanak mögött, míg Finnországban csapattársa nyerni tudott, és a versenyt követően 1 ponttal megelőzte a vb pontversenyében. 

A szezon most a belga Ypres Rallyval folytatódik, ahol Neuville indulhat hazai szurkolói előtt, ennek ellenére kevés esélyt lát a tavalyi győzelem megismétlésére. 

“Az Ypres Rally fontos lesz számunkra, ha szeretnénk a vb második helyét visszaszerezni. Jelenleg három-négy versenyző esélyes erre a pozícióra és szeretnénk mi megszerezni. Tavaly Belgiumban sikerült nyerni, most azonban kevés esélyt látok erre, mert a Toyota versenyzői sokkal jobban teljesítenek.” 

A világbajnokságot nyolc verseny után Kalle Rovanpera 94 pont előnnyel vezeti a Toyotával, mögötte következik Ott Tanak Thierry Neuville előtt, míg a negyedik Elfyn Evans 10, Takamoto Katsuta pedig 23 ponttal követi a Toyotákkal Tanakot. 

Az Ypres Rallyt jövő héten rendezik, a versenyzőkre 20 szakasz fog várni. 

Friss