2024. április 30. 16:03

KezdőlapRXGreinbachban folytatódik a Rallycross ob

Greinbachban folytatódik a Rallycross ob

-

A hazai rallycross bajnokság hatodik versenyét is Ausztriában rendezik. Greinbachban lesz néhány érdekes csata, de lesz olyan kategória is, ahol fájóan kevesen indulnak.

A Supercarok között öt név szerepel a nevezési listán. Kárai Tamás a nagyszerűen sikerült norvégiai Eb után egy héttel már a bajnoki futamon indul. Benyó Máté mint mindig most is a győzelemre tör, de nem lesz könnyű dolga a bombaformában levő Káraival szemben. A bajnokságban egy ponttal lemaradva követi Benyót Koncseg Zoltán, ő az Audival mindig tud meglepetést okozni. Antal István pedig a Mitsubishivel áll rajthoz, 15 pontra van Koncsegtől a bajnoki negyedik helyen, neki sincs messze a dobogó.

A nevezési listán szerepel Kotán Péter is, de nem biztos, hogy ott lesz a rajtvonalon.

A Super-1600-ban komoly mezőny lesz és Lacckó Lehellel már nagyon közel vagyunk a bajnoki címhez. Nekem most ez az elsődleges, erre koncentrálok, így nem valószínű, hogy ott leszek a rajtnál, de még nem dőlt el semmi. Nyirádon viszont biztosan rajthoz állok” – mondta a Rallycafé érdeklődésére Kotán Péter.

Kotán Péter
foto: STom/Kotán Péter

Kovács Sámuel, Répási Róbert, Nagy Benjámin és Gergely Róbert lesz Laczkó ellenfele, de a bajnoki értékelésben második Répási lesz a fő vetélytárs Laczkó számára.

Az STC+2000-ben pályára lépnek a kalandozó magyarok. A külföldi versenyek miatt Held Zoltán és Vámosi Tibor kihagyott néhány bajnoki futamot, most viszont ott lesznek Greinbachban. Nagy Róbert és Gabay Zion is nevezett, a négy vidám BMW pilóta pedig mindig nagy showt produkál. Főleg, hogy ebben a mezőnyben is ott lesznek a sikerre éhes osztrák versenyzők.

Ficza újra Castoral ellen

Az STC-2000-ben megismétlődik a nagy csata. Ficza Feri a fuglaui versenyen már legyőzte Roman Castoralt, most újra egymásnak feszülhetnek. Körmöczi Gergő is indul, de a bajnokságban vezető Janzer nem nevezett, így neki ez lesz a mínuszolós versenye.

Ficza Fuglau
foto: EAK M-Sport

STC-1600-ban négy magyar induló lesz. Pallag-Bozsák Csaba, Szabó Bulcsú és Kailbach Gergely Hondáival szemben Nedeczki László egy Skoda Fabiával áll ki.

A Magyar Kupa két kategóriájában összesen kilencen, az MX-5 kategóriában heten, a Hankook Racer Cupban 12-en neveztek. 13 kupás Astra és 10 junior versenyző adja a hazai mezőnyt.

A mieink mellett még négy országból érkeznek versenyzők, összesen 130 induló lesz Greinbachban.

Az események szombaton 9:00-kor kezdődnek a szabaedzésekkel. Délután 13:00-kor és 15:00-kor indul a két kvalifikációs futam, négykörös versenyekkel. Vasárnap 8:30-kor indul a harmadik kvalifikáció, 11:00-kor pedig már az elődöntők kezdődnek, ezek ötkörösek lesznek. A hatkörös döntők 14:00-kor kezdődnek, így remélhetőleg mindenki időben hazaér. Igaz sokat nem kell utazni, az ausztriai pálya Szombathelytől mindössze 60 kilométerre fekszik.

A teljes nevezési lista itt elérhető.

Kárai Tamás
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

 

Friss