2024. április 30. 21:37

KezdőlapF1Megvan a botrányos F1-es távozás után Michael Masi új munkája

Megvan a botrányos F1-es távozás után Michael Masi új munkája

-

Nem maradt sokáig munka nélkül a Forma-1-ből viharos körülmények között távozó Michael Masi, aki hazájában dolgozhat.

Nem feltétlenül a várt módon, de Michael Masi is főszereplője volt a 2021-es szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj végletekig kiélezett világbajnoki csatájának. A verseny végén, egy Safety Car-periódus során ugyanis oda vezettek a döntései, hogy Max Verstappen fel tudott zárkózni, majd az utolsó körben meg is tudta előzni az addig vezető Lewis Hamiltont, ez pedig vb-címet ért a holland számára.

Az utolsó körök lebonyolítása kapcsán Michael Masi össztűz alá került, végül nem is maradt a Forma-1 kötelékében.

A Motorsport.com információi szerint Michael Masi nem marad sokáig munka nélkül. A következő állomás hazája bajnoksága, a Supercars lehet, ahol a tervek szerint ő lenne a bajnokság felett álló szabályalkotó bizottság, a Supercars Commission első embere. Elődje, Neil Crompton a napokban távozott, bizonyos vélemények szerint pontosan azért, hogy helyet csináljon vele Masinak.

Masi korábban már dolgozott a Supercarsban, eleinte bürokratikus szerepben, később helyettes versenyigazgatóként. Innen került a Forma-1-be, majd lett a versenyigazgató Charlie Whiting tragikus halála után.

Az ausztrál nemzeti bajnokság felett álló Supercars Commission felel a sorozat technikai és sportszakmai kereteiért, Masi ennek az élére kerülhetne. Efelett a hierarchiában már csak a Board áll, amelyhez a Commission végső engedélyeztetésre felterjeszthet minden, keresztülvinni tervezett változtatást.

Friss