2024. április 30. 17:53

KezdőlapF1Hamilton inkább az HBO új sikersorozatát nézné az Olasz Nagydíj alatt

Hamilton inkább az HBO új sikersorozatát nézné az Olasz Nagydíj alatt

-

Lewis Hamilton attól tart, hogy a 19. helyről rajtolva be fog ragadni a mezőnybe az Olasz Nagydíjon, és emiatt nem lesz túl eseménydús futama, így szerinte akár sorozatot is nézhetne közben.

George Russell szerint a dobogó kell legyen a minimum a számára, miután a két Red Bull, illetve Carlos Sainz és Lewis Hamilton büntetésének köszönhetően a második helyről kezdheti meg az Olasz Nagydíjat. Lewis Hamilton eközben attól tart, hogy nagyon nehéz lesz felkapaszkodnia a 19. rajtkockából. A hétszeres világbajnok azzal viccelődött, hogy lehet, inkább sorozatot fog nézni az iPad-jén.

„Rendben volt az időmérő, noha nem ez volt a legjobb edzésem. Ma nem volt meg a tempónk, az ötödik hely volt a legjobb, amire képes voltam. Két tizedet veszítek az utolsó szektorban, úgyhogy rá kell jönnöm, miként lehetek gyorsabb az utolsó néhány kanyarban, de összességében elégedett vagyok – nyilatkozta az időmérőn a két Red Bull és a két Ferrari mögött a harmadik időt autózó hétszeres világbajnok a Sky Sportsnak. – Annyira nem rontottam el, szerintem egy hibám volt, de még a Q2-ben. Holnap nehéz lesz, mert a DRS itt nem jelent akkora különbséget, és sokan lehetünk majd DRS-vonatban, úgyhogy elég frusztráló nap lehet. De akárhogy is, megpróbálok pozitívan hozzáállni.”

Lewis Hamilton, Mercedes, Olasz Nagydíj
Nem lesz egyszerű menet az Olasz Nagydíj a hétszeres világbajnoknak Fotó: LAT Images

Hamilton a Mercedes sajtóbeszélgetésén aztán még kitért arra, hogy Monzában az alacsony leszorítóerős aerodinamikai csomagok miatt nem olyan hatékony az állítható hátsó szárny, ezért nagyon nehéz lesz előzni. „Arra gondoltam, hogy magammal viszem az iPademet, és amikor a DRS-vonatban leszek, azt fogom nézni… amúgy is kijött az új Trónok harca, amit elkezdtem nézni, de abbahagytam, mert szeretem egyben megnézni az összes részt. Rengeteg a reklám a közepén, aztán a végén meg úgy vagy vele, hogy »Szeretném megnézni a következő részt.«” – viccelődött vélhetően az HBO nagysikerű sorozatának előzményszériájára, a nemrég megjelent Sárkányok házára gondolva.

És hogy mire alapozza mindezt a 37 esztendős pilóta? Erre: „Valtteri [Bottas] mögött haladtam a szabadedzésen, és nem tudtam utolérni vagy megelőzni. Remélem, hogy nem fogok beragadni a versenyen, de szerintem mindenki DRS-vonatban lesz, és csak ülünk majd az autóban és várjuk, hogy a stratégia, a gumikopás és az ehhez hasonló dolgok is játékba kerüljenek.”

Russell Verstappen győzelmet jósol

Jóval nagyobb esélye lesz a jó eredmény elérése a futamot Charles Leclerc mellől az első sorból kezdő George Russellnek, akinek az egyik szeme sírt, a másik nevetett az időmérő után. „Az időmérő egyszerűen csak nem a mi szájízünk szerint alakult. A Q1 még nagyon jól indult, néhány tizedre voltunk a Ferraritól, és azt gondoltam, hogy reálisan nézve végig ennyire, 3-4 tizeddel mögöttük leszünk, úgyhogy 1,4 másodpercre lenni kicsit zavaros. Örülök, hogy Lando [Norris] vagy Fernando [Alonso] nem ugrott át minket, mert mi harcoltunk a második rajthelyért. Nem vagyok túl csalódott, de kissé sajnálatos, hogy ennyire le voltunk maradva.”

George Russell, Mercedes, Olasz Nagydíj
Dobogóban reménykedik Fotó: Steve Etherington

Russell szerint a fontos az lesz, hogy a saját versenyüket fussák, és ne próbálják meg mindenáron maguk mögött tartani például a hetedik helyről rajtoló Max Verstappent. „Szerintem magunkra kell koncentrálnunk. A múlt héten és Budapesten is láthattuk, hogy ha olyan autókra koncentrálunk, amelyek végső soron gyorsabbak nálunk, annak kihatása lesz a végeredményre. Szeretném azt gondolni, hogy felvehetjük a harcot Charles-lal. Hogy Max-szal felvesszük, arra viszont szerintem nincs esély, ők sokkal gyorsabbak nálunk.”

„A dobogónak kell lennie a minimumnak, úgyhogy remélem, tiszta rajtunk lesz, és harcban lehetünk. Nem igazán koncentrálunk rá (Verstappenre), vagy arra, hogy mit csinálnak, mert végül úgyis előttünk fog végezni. Valószínűleg nagyjából 15 kör után már az első helyen lesz. Nem hiszem, hogy túl könnyű lenne itt előzni, mint amilyen Spában volt, de az ő tempójukkal úgy fog átmenni a mezőnyön, mint kés a vajon” – jósolt a Mercedes fiatalabbik britje.

Forrás:Sky Sports

Friss