2024. április 30. 03:40

KezdőlapWRCTanak: Ez volt a maximum, amit elérhettünk 

Tanak: Ez volt a maximum, amit elérhettünk 

-

Ott Tanak pénteken még csatában tudott lenni a Toyota versenyzőivel Új-Zélandon, azonban szombattól már nem tudta tartani Kalle Rovanpera és Sébastien Ogier tempóját, így a harmadik helyen zárt. 

Az Új-Zéland Rallyn egyedül Ott Tanak tudta volna elhalasztani Kalle Rovanpera megkoronázását, amihez nem szabadott volna, hogy a finn toyotás nyolc pontnál többel tudja növelni bajnoki előnyét. 

A 2019-es világbajnok az első napon még vezetett is Új-Zélandon, azonban a hibrid rendszerből nyert túl nagy energia miatt, csapattársaihoz hasonlóan komoly büntetéseket kapott és némi műszaki hibája is volt, ami miatt csak a harmadik helyet tudta reálisan elérni. Tanak a Power Stage-en is még mindent megtett, hogy életben tartsa bajnoki esélyeit, azonban Kalle Rovanpera ott is gyorsabb tudott nála lenni, így a finn versenyző szerezte meg a világbajnoki címet. 

“Kihívásokkal teli verseny volt – mondta Ott Tanak az Új-Zéland Rally után. – Szombat reggeltől nem volt jó a tempónk, Kalle Rovanpera és Sébastien Ogier szinte elrepült előlünk. Azonban igyekeztünk minden tőlünk telhetőt megtenni. Szombattól voltak váltó problémáink is, és mivel Görögországban betettünk egy újat az autóba, így itt erre már nem volt lehetőségünk.” 

Új-Zélandi harmadik helyével bár a vb címért már nem tud harcolni Tanak, de a második helyért vívott csatában 29 pont előnnyel áll Thierry Neuville előtt. 

Friss