2024. április 30. 20:14

KezdőlapF1A dühös Verstappen megindokolta döntését: elege lett, nem viseli el tovább a...

A dühös Verstappen megindokolta döntését: elege lett, nem viseli el tovább a tiszteletlenséget

-

Max Verstappen a Mexikói Nagydíj megnyerése után elárulta, miért döntött úgy, hogy ezen a versenyhétvégén nem nyilatkozik a Sky Sportsnak.

A Mexikói Nagydíj napján terjedt el a hír Max Verstappenről, hogy a holland pilóta a szezon 20. versenyhétvégéjén bojkottálja a Sky Sports-ot, amiért Ted Kravitz, a csatorna riportere többek között azt mondta az USA Nagydíj után, hogy Lewis Hamiltont meglopták Abu-Dzabiban a 2021-es világbajnoki címmel. Mint kiderült, nemcsak Verstappen, hanem a teljes Red Bull-csapat bojkottot hirdetett az Egyesült Királyságban és Írországban kizárólagos közvetítési jogokkal rendelkező csatorna, valamint annak olasz és német testvércsatornája ellen.

A Mexikói Nagydíjat fölényesen megnyerő, szezonbeli 14. győzelmével rekordot felállító Verstappen a futam után az FIA sajtótájékoztatóján azt is elárulta, hogy nem csak az Austinban elhangzottak késztették erre a lépésre, az ugyanis csak az utolsó csepp volt a pohárban.

„Ebben az évben állandóak voltak a gúnyos megjegyzések, a tiszteletlenség, különösen egy bizonyos személytől – utalt Kravitzra. – Előbb-utóbb pedig elég ebből. Nem fogadom el. Nem élhetsz a múltban, hanem egyszerűen csak tovább kell lépned. Jelenleg a közösségi média nagyon mérgező hely, és ha élő adásban folyamatosan ilyen vagy, azzal csak rontasz a helyzeten ahelyett, hogy próbálnád jobbá tenni azt világszerte. Folyamatosan tiszteletlen vagy velem, és egy ponton túl ezt már nem tolerálom többé. Ezért döntöttem úgy, hogy többé nem válaszolok a kérdésekre.”

Ted Kravitz
Kravitz 2002 óta dolgozik bokszutcai riporterként az F1-ben Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

És nemcsak ő, hanem a teljes csapat sem. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke „csalódott a Sky által tett sorozatos becsmérlő megjegyzések” miatt, amiért úgy döntöttek, hogy ezen a hétvégén „szünetet tartanak.”

„Egyensúlynak kell lennie a közvetítésben. Némely dolgok kiválóak, de egyes anyagokban túl sok a szenzációhajhászás. Összetartunk csapatként” – jelentette ki.

A csapatfőnök elmondta, ezért döntöttek úgy, hogy ily módon nyilvánítsák ki nemtetszésüket „a kevésbé pártatlan megjegyzésekkel és az olykor felmerülő vádaskodással kapcsolatban”, majd hangsúlyozta, hogy a Brazil Nagydíjtól ismét minden visszaáll a korábbi kerékvágásba.

„Nem érezzük pártatlan kommentárnak a vádaskodást azzal kapcsolatban, hogy valakit megloptak a bajnoki címmel. Semmilyen módon nem érezzük ezt igazságosnak vagy kiegyensúlyozottnak. Max nagyon dühös volt miatta, csapatként pedig teljes mértékben támogatjuk őt, és mi is ugyanannyira dühösek voltunk. Csapatként azt a döntést hoztuk, illetve én azt a döntést hoztam, hogy ezt a hétvégét kihagyjuk” – mondta Horner, majd arra a kérdésre, hogy szerinte ugyanabba a bánásmódban részesülnek-e a televíziós csatornáktól, mint a többi csapat, azt felelte: „Szerintem a Red Bull olykor olcsó célpont.”

Sokan már Kravitz halálát kívánják

Verstappen is kitért rá, hogy mennyire elviselhetetlenül sok a gyűlölet a közösségi médiában, és az efféle megjegyzések csak olajat öntenek a tűzre. Nos, úgy tűnik, hogy az is olajat öntött, hogy a kétszeres világbajnok bojkottálta a Sky-t, Kravitz Instagram posztjai alatt ugyanis olyan kommentek jelentek meg, amelyekben különféle módokon kívánják a bokszutcai riporter halálát. A középső ujjat mutató vagy bohócfejet ábrázoló emojikkal pedig Dunát lehetne rekeszteni. Ezek után nem lenne meglepő, ha az F1 egyre több szereplője döntene úgy, hogy letiltja a kommentelést a közösségi felületein, így szabva gátat a mérhetetlen és elfogadhatatlan gyűlölködések.

Forrás:Autosport

Friss