2024. április 30. 06:29

KezdőlapWRCAz M-Sport megköszönte Craig Breen munkáját

Az M-Sport megköszönte Craig Breen munkáját

-

Szerződése bár 2023 végéig szólt volna, az M-Sport mégis szakított Craig Breennel. A közlemény szerint békésen történt a válás

Craig Breen 2021 végén a Hyundaitól érkezett az M-Sporthoz, ahol idén teljes szezont mehetett. A Hyundainál töltött részmunkaidős versenyzés alatt több jó eredményt is elért az ír versenyző, ezért is esett az M-Sport választása rá, Breen azonban idén jóval elmaradt a várakozásoktól. Malcolm Wilson csapata szerette volna, ha Craig Breen versenyt nyer idén, azonban csupán a Monte-Carlo Rally harmadik, és Szardínia Rally második helyéig jutott. 

“Nagy öröm volt Craiggel dolgozni az idei szezon során, örültem, hogy sikerült leigazolni őt és navigátorát, Paul Nagle-t 2022-re – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke. – Mindannyian komoly potenciált láttunk Craigben, és sok emlékezetes pillanatot sikerült elérni az idei szezon során. Különösen emlékezetes marad a kettős dobogó a Montén, ahol Sébastien Loeb mellett állhatott dobogóra. Sajnos azonban néha a dolgok nem kerülnek a helyükre, és ez történt ebben az esetben is. Craig egy nagyon tehetséges versenyző, és nincs kétségem afelől, hogy képes jobb eredményeket is elérni a jövőben, ennek ellenére a csapat úgy gondolta, hogy 2023-ban új versenyzővel kell folytatnunk. Craignek és új navigátorának, James Fultonnak sok szerencsét kívánunk a jövőben. Most a 2023-as szezonra készülünk már és igyekszünk versenyképes csapatfelállást kialakítani.” 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

“Szeretném megköszönni ezt az évet Craignek – mondta Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója. – Jó eredményeket ért el a szezon elején, dobogós eredményeket és szakaszgyőzelmeket. Sajnos azonban az összhang nem volt meg, ami 2023-ra kell. Craig képes volt a lehetőségek létráján előrelépni, hiszen WRC Academy bajnok és SWRC bajnok is tudott lenni, mielőtt WRC autóba ülhetett. Büszke vagyok arra a szerepre, amit az M-Sport játszott Craig karrierje során. Bíztunk benne, hogy eléri első győzelmét is egy Forddal, ez nem sikerült, de sok sikert kívánunk neki a jövőben.” 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

“Nagy köszönettel tartozom az M-Sport csapatának azért, amit idén tettek értem – mondta Craig Breen. – Ez egy fontos szezon volt számomra, az első teljes munkaidős szezonomat teljesítettem egy Ford Pumával. Rengeteg mulatság és nevetés tette jobbá a közös munkát. Az M-Sportnál nagyon családias a hangulat, szomorúan hagyom el ezt a légkört. Nagy öröm volt, hogy a csapat tagja lehetek, de el jött az idő a váltásra. Pozitívan várom a jövőt és folytatom a munkát James Fultonnal. Minden jót kívánok az M-Sportnak a következő szezonra!” 

Friss