2024. április 26. 17:57

KezdőlapWRCHuttunen váltja Japánban Breent? 

Huttunen váltja Japánban Breent? 

-

Jari Huttunen a Finn Rallyn már kipróbálhatta az M-Sport Rally1-es autóját, arra a kérdésre pedig a versenyző menedzsere, Marcus Grönholm válaszolt, hogy Japánban pártfogoltja indulhat-e Craig Breen helyén. 

Jari Huttunen idén a Finn Rallyn a kilencedik helyet szerezte meg az M-Sport Ford Puma Rally1-es autójával, annak ellenére, hogy üzemanyagnyomás probléma miatt komoly időt vesztett, ráadásul azon a versenyen inkább az autó megismerése volt a feladata és nem a gyorsan autózás. 

A pletykák szerint Craig Breen gyenge teljesítménye miatt az év végén távozni kényszerül a fordos csapattól, annak ellenére, hogy szerződése van 2023-ra is. Az már biztos, hogy Breen navigátora, Paul Nagle a Spanyol Rally után visszavonul, de könnyen lehet, hogy a pilótának is az utolsó futama lesz ez. 

Helyére pedig akár Jari Huttunen is érkezhet, aki a WRC2-ben indul a Spanyol Rallyn. 

“Az biztos, hogy Jari indul a WRC2-ben az M-Sporttal Spanyolországban – mondta Marcus Grönholm, Huttunen menedzsere a Rallit.fi oldalnak. – Ez a Finn Rally után dőlt el, akkor többről még nem tudtunk tárgyalni.” 

Grönholm szerint nem biztos, hogy Huttunen veheti-e át Breen helyét a Japán Rallyra. 

“Jelenleg nehéz megmondani, hogy lesz-e pilótacsere Japánban. Breen nagyon jól vezet, de érthetetlen hibákat követ el, ami rontotta csapaton belüli helyzetét. Gus Greensmith egyelőre semmilyen elfogadható eredményt nem tudott elérni. Nem könnyű olyan versenyzőt találni, aki képes csúcsteljesítményt elérni jelenleg.” 

Friss